Велике будівництво: "Автомагістраль-Південь" тестує унікальний комплекс проти руйнування доріг

10 червня 2021, 11:49
Захисний шар асфальтобетону покриють литою емульсійно-мінеральною сумішшю. Це дозволить запобігти істотним пошкодженням і руйнуванням.
1623309598-8106.jpg
Автомагістраль-Південь тестує унікальний комплекс проти руйнування доріг / Фото Facebook-сторінка великого будівництва

Вперше в Україні почали тестувати унікальну машину для влаштування мікропокриттів. Вона використовується на автодорозі М-03 Київ-Харків-Довжанський, яка ремонтується в рамках великого будівництва президента Володимира Зеленського. Незабаром така спецтехніка буде використовуватися і на інших трасах.

Надсучасну машину Schäfer SMS 12000 на базі повнопривідного тягача MAN використовує компанія Автомагістраль-Південь, повідомляється на офіційній Facebook-сторінці Великого будівництва.

Техніка призначена для влаштування захисних шарів асфальтобетону способом тонкошарового покриття литою емульсійно-мінеральною сумішшю (ЛЕМС). Це дозволяє запобігти істотному пошкодженню та руйнуванню, а також подальшим високим витратам на проведення ремонтів. Рекомендується влаштовувати ЛЕМС вже через 3-4 роки експлуатації автодороги для ремонту незначних пошкоджень, щоб попередити утворення сіток тріщин та вибоїн.

відео дня

За допомогою машини відбувається процес як влаштування, так і приготування ЛЕМС. Для цього використовуються дрібні фракції щебеню, цемент, бітумна емульсія (виготовлена на основі спеціального дистиляційного бітуму, модифікованого синтетичним латексом) і емульгатор Redicot 404.

Компоненти автоматично дозуються та перемішуються завдяки електронній системи управління та контролю Schäfer SMS 12000, що забезпечує якісне та точне влаштування до 90 т суміші на годину на ширину до 4 м.

Раніше заступник глави Офісу президента, координатор Великого будівництва Кирило Тимошенко заявив, що в рамках програми планується відновити до кінця 2023 року всю мережу загальнодержавних доріг (трас між містами), за яку відповідає Укравтодор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти