У Раді запропонували повернути звання Героїв України Бандері і Шухевичу

5 липня 2021, 14:36
Законопроект депутати підготували в рамках підготовки до святкування 80-річного ювілею з Дня створення Української повстанської армії (УПА).
Бандера, Шухевич
Роман Шухевич і Степан Бандера / УНІАН

У Верховній Раді зареєстрували проект постанови №5721, в якому нардепи пропонують надати звання Героя України Тарасу Бульбі-Боровцю і повернути його легендам українського націоналізму Степану Бандері та Роману Шухевичу. Проект закону опублікували на сайті парламенту.

Законопроект підготували в рамках підготовки до 80-річчя створення Української повстанської армії (УПА).

У третьому пункті документа говориться: "Рекомендувати президенту України надати звання Герой України Тарасу Бульбі-Боровцю і повернути звання Герой України Степану Бандері і Роману Шухевичу".

Ініціаторами документа стали парламентарі від фракцій "Слуга народу", "Європейська Солідарність", "Батьківщина", "Голос", члени депутатських груп "Довіра", "За майбутнє" і частина позафракційних нардепів.

Довідка. Роман Шухевич - головнокомандувач Української Повстанської Армії, член Галицького крайового проводу Організації Українських Націоналістів.

Степан Бандера був одним з керівників ОУН, а згодом очолив Організацію Українських Націоналістів.

Тарас Бульба-Боровець - діяч українського повстанського руху часів Другої світової війни, засновник УПА "Поліська Січ".


читайте такожУкраїна присоромила Ізраїль за нелюбов до Шухевича

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тернопільська влада прийняла рішення про присвоєння міському футбольному стадіону імені командира УПА Романа Шухевича.

Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон висловив невдоволення перейменуванням центрального стадіону в Тернополі на міський стадіон імені головнокомандувача Української повстанської армії (УПА) Романа Шухевича. Ліон у своєму Twitter від імені Ізраїлю зажадав негайно скасувати рішення про присвоєння стадіону імені Шухевича.

В МЗС України прокоментували вимогу посла Ізраїлю негайно скасувати рішення про присвоєння стадіону імені Шухевича в Тернополі і назвали збереження національної пам'яті українського народу одним з пріоритетів державної політики нашої країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти