У Міносвіти пояснили, чим замінять "червоний диплом"

15 січня 2021, 19:29
Нові форми документів застосовуватимуться вже з 1 січня поточного року.
диплом
Що отримають студенти замість диплома з відзнакою / Фото УНІАН

Випускники українських вишів більше не отримуватимуть "червоні" дипломи з відзнакою, але відмінність успішне завершення навчання буде вказуватися в додатку до диплома з 2021 року, повідомила пресслужба Міністерства освіти і науки.

"Дипломи з відзнакою скасовані відповідно до закону Про вищу освіту у зв'язку з наближенням українського диплома до європейського зразка, однак відмінність за успішне завершення навчання у вищому навчальному закладі буде вказуватися в додатку до диплома", - зазначає Міносвіти.

Також Міністерство вказує, що відзнака за успішне завершення навчання у виші присвоюватиметься студентам згідно з рішенням Вченої ради вищого навчального закладу.

читайте такожЗалишимося без лікарів: Польща почала приймати дипломи українських медиків

У повідомленні нагадується, що відповідно до статті 7 Закону "Про вищу освіту", встановлюються такі види документів про вищу освіту (наукові ступені) за відповідними ступенями: диплом молодшого бакалавра; диплом бакалавра; диплом магістра; диплом доктора філософії/доктора мистецтва; диплом доктора наук.

Отже, в законі не передбачені дипломи з відзнакою.

Згідно з наказом Міносвіти №1571 від 29 грудня 2020 року, були затверджені нові форми відповідних дипломів, а також форми додатка до диплома європейського зразка та зразок академічної довідки.

Нові форми документів застосовуватимуться з 1 січня поточного року.

Крім того, згідно з цим наказом, у дипломах спеціаліста та молодшого спеціаліста у графі "ступінь вищої освіти" зазначатиметься освітньо-кваліфікаційний рівень, а в дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, які отримуватимуть випускники без громадянства, буде додатково зазначатися рік вступу та повна назва навчального закладу, до якого студент вступив на початку навчання в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти