Залишилося трохи почекати: у Мінсоцполітики пообіцяли незабаром виплатити субсидії

5 липня 2021, 20:30
Держкомпенсація за травень-червень буде надана найближчим часом.
субсидія_субсидії_жкх_комуналка_рахунки
Субсидії перерахують до середини липня / vchasnoua.com

У Мінсоцполітики анонсували виплати субсидій на оплату послуг ЖКГ і пообіцяли зробити це найближчим часом - до середини поточного місяця.

Як повідомили у профільному відомстві, субсидії громадяни України отримають за два місяці поточного року - травень і червень.

"Мінсоцполітики отримало заявку на потребу в коштах для фінансування перепризначених субсидій за травень і червень поточного року і перераховує відповідні кошти в регіони для проведення відповідних виплат. Таким чином, найближчим часом громадяни отримають належні їм суми житлової субсидії за травень-червень поточного року в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Також у міністерстві зазначили, що перепризначення житлових субсидій було проведено в автоматичному режимі для домогосподарств, які отримують їх в опалювальному періоді 2020-2021 років на підставі отриманої інформації органи соціального захисту населення провели.

Крім цього, у відомстві уточнили, що вартість одержуваних житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується через відсутність послуги Опалення. Тому середній розмір субсидії за ці місяці становить близько 290 гривень на домогосподарство на місяць.

"На опалювальний період субсидія всім таким домогосподарствам, з урахуванням витрат на опалення, буде розрахована автоматично після початку опалювального періоду", - підкреслили в Міністерстві.

Субсидії-2021 в Україні: що змінилося

  • З 1 травня в Україні набули чинності нові правила призначення житлових субсидій.
  • Відповідну постанову Кабмін прийняв 14 квітня.
  • В уряді запевнили, що з травня 100% субсидій будуть виплачуватися "живими грошима".
  • У Мінсоцполітики заявили, що в Україні з 1 травня всі субсидії надаються виключно в готівковій формі безпосередньо споживачам.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти