Роман Майстер і Маргарита не заборонений: у МОН розставили усі крапки над "і"

1 лютого 2021, 21:28
У МОН заявили, що подібне спотворення інформації є одним з інструментів пропаганди.
Роман Майстер і Маргарита не заборонений: у МОН розставили усі крапки над 'і'
Заборона Майстер і Маргарита в Україні / pixabay

Роман Михайла Булгакова Майстер і Маргарита не заборонений в Україні і кожен може придбати його в магазині. Як повідомляють у пресслужбі Міністерства освіти і науки, заборона стосується лише окремих видавців.

У МОН спростували поширену інформацію про нібито заборону роману Майстер і Маргарита в Україні і зазначили, що рішення Держкомтелерадіо про заборону поширення в Україні низки книг російського видавництва не поширюється на твори класичної літератури. Під обмеженнями ті видавці, "які популяризують російських діячів з антиукраїнською позицією".

"В Україні ніхто не забороняв класичних авторів. Кожен може придбати в книжковому магазині різні видання Майстер і Маргарита. Доступ до класичних текстів в нашій країні є і має бути безперешкодним", - заявили в Міносвіти.

Як повідомляється, подібне спотворення інформації є одним з інструментів пропаганди.

читайте такожВ Україну заборонили ввозити Майстра і Маргариту і книги Акуніна: чиновник назвав причину

"Україна, відповідно, повинна оберігати інформаційне середовище своїх громадян від подібних спроб нав'язування ідеологій і поглядів, вигідних країні-агресору. Крім того, в Україні зараз активно розвивається власне книговидавництво і підтримуються письменники, перекладачі, видавці. Адже імпорт чужих книг не може бути головною відповіддю на культурні потреби суспільства", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, деякі ЗМІ стали поширювати інформацію про перевищення Державним комітетом телебачення і радіомовлення України повноважень щодо видачі дозволів на ввезення книжкової продукції з РФ.

У той же час в Держтелекомрадіо заявили, що діють відповідно до законодавства, згідно з яким передбачено, що дозволи на ввезення не надаються виключно книгам антиукраїнського змісту, а також містять пропаганду на користь держави-агресора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти