Менш як 200 тисяч: у Міносвіти назвали кількість вакцинованих вчителів

30 серпня 2021, 16:12оновлено 30 серпня 2021, 18:19
Повністю вакциновано 185 тис. вчителів. Вакцинація 80% колективу шкіл необхідна для очного навчання, якщо заклад буде в "помаранчевій" зоні.
учитель
Вчителів не примушують вакцинуватися / Фото pixabay.com

У Міносвіти напередодні початку нового навчального року розповіли про те, скільки педагогів отримали щеплення.

Як розповів в ефірі Громадського радіо начальник Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти Юрій Кононенко, в країні вже повністю вакциновані проти коронавірусу 29% колективів шкіл. 23% щеплені однією дозою.

"Ми починаємо роботу в звичайному режимі: з масковим режимом і дотриманням соціальної дистанції. Станом на 27 серпня повністю вакциновано близько 185 тисяч педагогів – це 29%. І 23% - ще 145,5 тисяч осіб – вакциновані однією дозою", - зазначив чиновник.

Він стверджує, що це хороші показники, але в профільному міністерстві все ще працюють над збільшенням кількості вакцинованих вчителів. При цьому, він підкреслив, що ніхто нікого щепитися не змушує. І ні учні, ні педагоги не зобов'язані тестуватися на коронавірус.

"Працюємо над пропагандою, про те, щоб всі співробітники мали доступ до вакцини. Обов'язкової умови бути вакцинованими для початку роботи немає. Законодавство передбачає, що потреба у вакцинації 80% колективу шкіл буде потрібно для очного навчання, якщо заклад буде в "помаранчевій" зоні. В іншому випадку школи будуть працювати дистанційно. Зараз всі навчальні заклади в Україні в "зеленій" зоні", - підсумував Кононенко.

Дивіться відео: Шмигаль розповів, як працюватимуть школи

Нагадаємо, раніше МОЗ дав рекомендації з приводу лінійок на 1 вересня. Відомство не забороняє проводити урочистості, проте рекомендує зробити це під відкритим небом або ж в кожному класі окремо. Головне - уникати натовпу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти