Польське місто призупинило відносини з Тернополем через "військового злочинця"

10 березня 2021, 21:32оновлено 10 березня 2021, 22:35
Замостя виступило проти надання імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича Тернопільському міському стадіону. Місто вирішило зупинити спільні проекти.
Польща, прапор
У Польщі спалахнув скандал через стадіон Шухевича / УНІАН

Надання Тернопільському міському стадіону імені головнокомандувача УПА Романа Шухевича спровокувало скандал - польське місто Замостя призупинило відношення з Тернополем, йдеться в заява мера Замостя Анджея Внука.

Польська сторона також відмовилася від спільних проєктів.

"Я поважаю право кожного народу на власне розуміння історії. Однак, я не можу пройти повз жорстокість війни та неповагу до беззахисних жертв польського народу", - зазначив Анджей Внук.

Він також додав, що Замостя призупиняє всі відносини у сфері місцевого самоврядування з владою Тернополя. Крім того, польсько-український проєкт під назвою "спільна історія двох міст Тернополя та Замостя" реалізовувати не будуть.

читайте такожІзраїль знову свариться з Україною через Шухевича

"Я вірю, що наші українські партнери зрозуміють, що будь-яка ініціатива щодо прославлення "військових злочинців" має наслідки. Будь - яка така ініціатива повинна враховувати почуття сімей жертв і польського народу", - додав мер.

Новини на тему:

  • Суд повернув проспекту Степана Бандери в Києві стару назву. Окружний адміністративний суд постановив визнати протиправним і скасувати рішення Київської міської ради Про перейменування Московського проспекту.
  • У 2019 році Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним присвоєння Московському проспекту імені Степана Бандери, а проспекту Миколи Ватутіна – імені Романа Шухевича.
  • У грудні того ж року шостий Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Київської міськради про перейменування Московського проспекту в проспект Степана Бандери і проспекту Генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти