Одну зі шкіл на Прикарпатті атакували отруйні змії

16 вересня 2021, 00:00
Спочатку в коридорі одна з вчительок побачила гадюку, яку потім працівники школи самостійно змогли спіймати.
змея_змеі_гадюка
Школу атакували гадюки / 1zoom.ru

В одній зі шкіл Івано-Франківської області виявили небезпечних гадюк - їм вдалося заповзти до приміщення і навіть облаштувати там своє "гніздо". У підсумку довелося звертатися до рятувальників, щоб виловити всіх плазунів, віднести їх подалі до лісу і випустити, розповіли в Управлінні з питань цивільного захисту населення Івано-Франківської ОДА.

Змій побачили у школі по вул. Галицькій, 22 у селі Городниця у Коломийському районі. Інцидент трапився 13 вересня в денний час, коли діти ще навчалися.

Спочатку в коридорі одна з вчительок побачила гадюку, яку потім працівники школи самостійно змогли спіймати. Але потім були помічені ще дві змії.

відео дня

"Надзвичайники витягли одну аж з-під плінтусу, вона забилася під плінтус, другу - з-під батареї. Рятувальники навіть застосовували спеціальний інструмент, щоб порозрізати, подивитися, чи немає їх більше", - передає Суспільне з посиланням на розповідь спікера ДСНС на Прикарпатті Христину Перцович.

Також зазначається, що будівля школи досить стара. У ній навчаються близько 60 учнів.

Рятувальники вважають, що змії заповзли до школи з вулиці, бо двері закладу були відчинені, а поріг - низький.

Гадюка є найпоширенішою отруйною змією в Україні.

У нашій країні водиться три види гадюк:

  • гадюка Нікольського,
  • степова гадюка
  • звичайна гадюка.

Отрута гадюки викликає крововилив, і може навіть привести до летального результату. При попаданні отрути в кров загальна реакція може розвиватися відразу або через деякий час - півгодини, годину, але найчастіше це відбувається через 15-20 хвилин. У людини виникає млявість, головний біль, нудота, іноді блювота, прискорений пульс, запаморочення. Найбільш токсичною отрута гадюки буває навесні.

Раніше Главред писав про те, що в Єгипеті сталася страшна трагедія: кобра, яку перевозили в коробці, по дорозі вислизнула з неї і вбила людей. В результаті загинули четверо пасажирів і водій.

Моторошна історія сталася після того, як співвласник мікроавтобуса попросив водія доставити тварину з міста Олександрія до Кафр-еш-Шейху. Той погодився і поставив коробку з небезпечним вантажем в багажник.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти