Немає списку країн, які 100% готові заступитися за позаблокову Україну-Зеленський

5 квітня 2022, 11:54оновлено 5 квітня 2022, 12:42
297
Як каже президент Володимир Зеленський, Україні потрібен список країн, які протягом 24 годин готові надати українцям будь-яку зброю
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / Офіс президента

Влада України вимагає гарантії безпеки власної країни в обмін на позаблоковий статус. Але поки не отримала підтвердження таких гарантій від потужних західних країн, сказав президент Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ЗМІ 5 квітня 2022 року.

"Є багато друзів, які бажають приєднатися. Але це другий етап. Перший етап-коло цих гарантерів, наскільки вони потужні і що вони готові гарантувати нам. Тому що всі ці різні країни готові гарантувати Різне. Поки ми не отримали конкретний список тих гарантій, список тих країн, які готові 100% включитися за нас", - заявив він.

Зеленський також розповів, що саме вимагає Україна у західних країн.

"Нам не потрібно мати 40 країн світу, які готові по команді, по дзвінку, за домовленістю включитися і воювати за Україну. Нам це не потрібно. Нам потрібні серйозні гравці, які готові на все. Нам потрібне коло держав, які протягом 24 годин готові надати будь-яку зброю. Нам потрібні окремі країни, від яких реально залежить санкційна політика. І щоб ці санкції були заздалегідь глибоко розроблені, щоб вони були виписані. І в першу секунду, коли ми почули загрозу з боку Російської Федерації, коло цих держав з'єднався і протягом доби, двох – трьох днів ввели все відразу. Заблокувавши. Просто під колбу загнали таку державу", - підсумував президент.

читайте такожЧому Україні краще було б отримати статус кандидата в ЄС до перемоги над Путіним

Нагадаємо, раніше повідомлялося-якщо Україна погодиться на нейтральний статус, то фактично це означатиме, що Країна програла війну Росії. Таку думку в інтерв'ю Головреду озвучив полковник запасу і військовий експерт Олег Жданов.

"Це зрада і капітуляція. Якщо ми погодимося на нейтралітет, вважайте, ми програли війну. Коли ми виграємо війну, ми можемо подумати про прийняття закону, як у Швейцарії. Хоча залишатися нейтральними в центрі Європи-це самогубство. Маючи дві тисячі кілометрів кордону з РФ-тим більше", - сказав Жданов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти