Призначення посла США в Україні: Білий дім найближчими тижнями оголосить кандидатуру

24 липня 2021, 10:11оновлено 24 липня 2021, 11:59
Останнім послом США в Україні була Марі Йованович. Її звільнили з посади в травні 2019 року. Відтоді в Україні працюють тимчасові повірені у справах США.
Білий дім
Зараз триває процес відбору посла США для роботи в Україні / WhiteHouse.gov

Більше двох років в Україні працюють тимчасові повірені у справах США. Тепер же, впродовж найближчих тижнів, Білий дім повинен оголосити кандидатуру на посаду посла США для роботи в нашій країні. На даний момент триває процес відбору.

Як розповів в інтерв'ю Суспільному тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент, минуло півроку роботи адміністрації президента Джо Байдена. Наприкінці каденції попередньої адміністрації було 80 країн без послів.

"Ми зараз в процесі відбору посла (в Україні, - ред.) Білим домом. Це пріоритет адміністрації Байдена. Перша хвиля призначень послів включатиме Україну", - сказав Кент.

відео дня

За його словами, в Україні ж традиційно працювали дипломати з досвідом у зовнішній політиці.

"Тому я впевнений, що в найближчі тижні Білий дім оголосить кваліфікованого кандидата, якого повинен схвалити Сенат", - додав Кент.

Призначення посла США в Україні - про що раніше писав Главред:

  • На початку липня ЗМІ писали, що послом США в Україні може стати заступник помічника держсекретаря Сполучених Штатів Джордж Кент.
  • У січні російський політолог Андрій Піонтковський говорив, що ексспецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер розглядається в якості нового американського посла в Києві.
  • Останнім послом США в Україні була Марі Йованович. Її звільнили з посади в травні 2019 року. Тоді експрезидент США Дональд Трамп звинуватив Йованович у тому, що вона протидіє його політиці.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти