"На колінах і дивляться в бік РФ": у Чернівцях скандал через образливу для українців виставку

18 серпня 2021, 16:57
Автор інсталяції та художник Іван Салевич показував її у місцевій, чернівецькій галереї. Директор закладу звернувся до СБУ з проханням провести перевірку.
Хохли
У Чернівцях скандал через образливу для українців виставку / Суспільне

У Чернівцях спалахнув скандал через інсталяцію до Дня Незалежності, яка отримала назву "хохли" (образливе найменування українців). На ній люди у вишиванках стоять на колінах і пронизливо дивляться в бік Росії. Про це "Суспільне".

Автор інсталяції і художник Іван Салевич показував її в місцевій галереї. Однак через ідеологічну неоднозначність директор закладу звернувся до СБУ.

Через це Салевича слідчі спецслужби викликали на допит, який тривав більше двох годин. Після цього інсталяцію все ж дозволили показувати, але з уточненням ‒ про що йде мова. Сам художник зазначив, що його інсталяція показує, що "велика частина українців не визначилася зі своєю національною ідентичністю".

відео дня
'На колінах і дивляться в бік РФ': у Чернівцях скандал через образливу для українців виставку

Нагадаємо, раніше в Одесі викладач училища мистецтв і культури імені Данькевича відправлений рішенням суду під домашній арешт за заклик відокремити від країни південні регіони.

Такі висловлювання спричинили за собою відкриття кримінального провадження за частиною 1 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Педагогу загрожувало до трьох років позбавлення волі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти