"Ми з Україною": в ЄС жорстко попередили Росію через загрозу вторгнення

5 грудня 2021, 14:30
В ЄС хочуть змусити Кремль відмовитися від будь-яких агресивних планів.
Україна, Євросоюз
В ЄС висловилися через ймовірне вторгнення РФ в Україну / Reuters

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель прокоментував ситуацію навколо нарощування російської військової присутності на кордонах України.

Як заявив він в інтерв'ю La Repubblica, Європейський Союз на тлі загрози вторгнення Російської Федерації продовжить підтримувати Україну і використовувати всі можливі дипломатичні важелі, щоб змусити Кремль відмовитися від будь-яких агресивних планів.

У зв'язку з цим високий європейський чиновник звернув увагу на те, що на тлі останніх заяв про загрозу російського вторгнення ЄС координує дії країн-учасниць і буде приймати сторону України.

"Ми з Україною. Нехай всі задумаються про наслідки", - зазначив він.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки впевнений в тому, що Європа і США повинні працювати, щоб уникнути вторгнення Росії в Україну.

"Ми використовуємо наші дипломатичні навички, щоб змусити Росію зрозуміти, що це буде серйозним порушенням міжнародного права. Я також розмовляв зі своїм колегою Лавровим у Стокгольмі. Він заперечує будь-яку військову діяльність", - сказав Боррель.

Він додав, що НАТО не зможе захистити Україну, але Європа має намір продовжити її підтримку.

"Мої слова не повинні бути неправильно витлумачені. ЄС буде твердо стояти за Україною", - резюмував європейський дипломат.

читайте такожМільйони біженців: Резніков розкрив катастрофічний сценарій агресії РФ

Нагадаємо, президент США Джо Байден заявив про готовність переговорів з президентами України та Росії.

Зокрема в ефірі телеканалу CNN, відповідаючи на питання, чи збирається поговорити з Володимиром Путіним і Володимиром Зеленським, американський лідер вказав, що існує ймовірність подібних контактів.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти