Локдаун - не панацея: епідеміолог запропонував альтернативу

12 жовтня 2021, 02:39
Держава повинна створити такі правила, яким підпорядковувалися б усі. Як приклад Андрій Александрін навів Італію.
карантин, локдаун
Замість локдауну потрібно змусити людей носити маски, вважає Андрій Александрін / УНІАН

Будь-який локдаун є останнім заходом бездіяльності держави, до якого вона може вдатися, заявив лікар-епідеміолог, засновник NEGIC, голова ГО Інфекційний контроль в Україні Андрій Александрін. Він зазначив, що є противником подібних заходів і запропонував альтернативу посиленню карантинних обмежень.

"Я вважаю, що потрібно поставити чіткі вимоги. Наприклад, перед тими ж кінотеатрами. Всі сидять в шаховому порядку, але рівень СО2 в цьому кінозалі не повинен перевищувати 800. Якщо ви зможете створити таку вентиляційну систему, приплив і витік, кратність повітрообміну, якщо ви зможете створити температуру повітря в цьому залі +18... +21 градус і вологість повітря 40-60%, ви маєте право працювати. Але якщо хоч один з цих показників перевищено, Ви не маєте права працювати", - сказав Александрін розповів в інтерв'ю виданню Obozrevatel.

читайте такожЛікар назвав найнебезпечніше місце, де можна заразитися коронавірусомЕпідеміолог розповів про досвід Італії в боротьбі з пандемією коронавірусу.

відео дня

"Мене вразило, як там (в Італії, - ред.) працює державний апарат. Ти не можеш увійти в громадський транспорт без маски, ти не можеш її одягнути під ніс – тобі одразу ж зроблять зауваження. Щойно ти сідаєш в будь-яке кафе, до тебе одразу підходить офіціант і вимагає QR-код про вакцинацію. В іншому випадку тебе просто не обслуговуватимуть", - зазначив лікар.

За його словами, держава зі свого боку створила ті правила, яким підкоряються всі.

"Якщо ти не будеш їм підкорятися, тебе або не будуть обслуговувати, або до тебе прийде поліція і, щонайменше, накладе на тебе штраф, а може бути і заарештує. У нашій країні держава поки не створила вимог. А те, що у нас знову буде масово закриватися бізнес – я вважаю, це несприятливо відіб'ється на всіх нас", - резюмував Александрін.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок понеділка, 11 жовтня 2021, коронавірус в Україні за добу виявили у 8832 жителів країни. Були госпіталізовані 2 672 людини; летальних випадків - 207; одужали - 2053 людини.

Лікар-епідеміолог Андрій Александрін вважає, що реальна коронавірусна статистика відрізняється від офіційної щонайменше в чотири рази. За його словами, на сьогоднішній день система профілактичної медицини вже не справляється зі своїми викликами.

читайте також"Таксі" в морг вже чекає: львів'янин розповів про умови лікування в COVID-лікарні

Карантин в Україні хочуть посилити вже найближчими днями. Держкомісія може ухвалити рішення про перехід низки регіонів в "червону" зону карантину.

В Україні станом на неділю, 10 жовтня, 16 областей України відповідали показникам "помаранчевої" зони адаптивного карантину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти