Кулеба заявив, що Україна не дозволить втручатися в закон про нацменшини

9 березня 2021, 18:13
За словами глави МЗС, Україна не дозволить жодній державі впливати на закон про нацменшини.
Дмитро Кулеба
Кулеба висловився про вплив на закон про нацменшини / УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не дозволить жодній іноземній державі впливати на зміст нового українського законодавства у сфері національних меншин.

У телефонній розмові з Верховним комісаром ОБСЄ у справах нацменшин Кайратом Абдрахманом глава МЗС запевнив, що Україна розглядає різноманітність національних меншин як свою "особливість і національне багатство" і має намір і надалі приділяти пріоритетну увагу збереженню і розвитку національної ідентичності меншин відповідно до взятих на себе міжнародних зобов'язань.

Як повідомляє пресслужба МЗС, в розмові Кулеба зазначив, що тема захисту прав національних меншин не повинна бути предметом політизації.

"Мета в тому, щоб представники національних меншин могли на 100% зберігати і розвивати свою ідентичність і в той же час на 100% бути громадянами України", - пояснив глава МЗС.

Як йдеться в повідомленні, комісар погодився з таким підходом і потребою деполітизації і уникати надмірного міжнародного контексту в питанні національних меншин.

У розмові з Абдрахмановим Кулеба повідомив, що Верховна Рада розробляє новий закони у сфері національних меншин. За його словами, Україна "не дозволить жодній іноземній державі будь-яким чином впливати на її утримання".

читайте такожЗеленський пояснив, як збирається захищати мови нацменшин

Проблема мови в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • З січня 2021 року сфера обслуговування перейшла на нові правила. Відтепер персонал повинен спілкуватися з відвідувачами державною мовою, винятком є тільки особисте прохання клієнта. Після цього послідувала низка скандалів.
  • На Закарпатті скасували всі регіональні мови. Берегівський і Виноградівський райони стали останніми, де було скасовано дію рішень про регіональні мови.
  • Експерт вважає, що мовний закон задовольнить купку русофобів і більше нічого. Голова житлового союзу України переконаний, що українізація — величезна помилка і трагедія для багатонаціональної України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти