У МЗС розповіли, що потрібно знати українцям перед поїздкою за кордон

15 червня 2020, 19:36
Українцям радять уважно ставитися до своїх подорожей за кордон.
МЗС України
У МЗС України радять своїм громадянам не їздити за кордон / ZN.UA

У зв'язку зі збільшенням кількості заражень коронавірусною інфекцією МЗС України радить своїм громадянам не виїжджати за межі країни без гострої необхідності. Тим українцям, які вирішили відправитися за кордон, дипломатичне відомство рекомендує ретельно перевірити умови поїздки, стан здоров'я та дотримуватися профілактичніх заходів.

Про це розповіли у Консульській службі України

У Службі радять українцям уважно ознайомитися з умовами поїздки та дізнатися, чи відбудеться їх візит. Для цього потрібно зв'язатися з авіакомпанією і туристичним оператором, щоб уточнити інформацію про те, чи відбудеться поїздка. Також рекомендується перевірити статус бронювання.

відео дня

Крім цього потрібно встановити контакти з посольством країни, куди відправляється турист, і з дипломатичними представництвами держави в Україні. Таким чином, українці отримають повну інформацію про те, чи можливий візит і не посилений у цій країні карантин.

Крім того, українцям радять вивчити можливості свого страхового поліса, взяти з собою гроші на випадок надзвичайної ситуації, запастися потрібними ліками і перевірити стан здоров'я напередодні поїздки.

Що слід зробити українцям перед поїздкою за кордон

  • Перевірити можливість візиту (зв'язатися з авіакомпанією, туроператором, уточнити бронь)
  • Встановити контакти з посольством країни, куди планується відправлення з метою уточнення інформації про епідемічну ситуацію в країні
  • Взяти з собою додаткові грошові кошти
  • Подбати про наявність медикаментів
  • Перевірити стан здоров'я напередодні поїздки

Наостанок в Консульській службі підкреслюють, що у разі загрози здоров'ю чи життю за кордоном, українці можуть зателефонувати на цілодобову гарячу лінію МЗС України або ж звернутися до найближчого українського дипломатичного відомства.

Нагадаємо, українські туристи на тлі пом'якшення протикоронавірусних заходів не зможуть відправитися до країн Євросоюзу як мінімум до 1 липня.

Раніше стало відомо, у які країни українці зможуть полетіти вже найближчим часом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти