Колони техніки у вогні: ворог змінив тактику і йде на прорив - офіцер ЗСУ

16 жовтня 2023, 18:26
7467
Спалили величезну кількість техніки. Росіяни змінили тактику бойових дій в Авдіївці.
Град, танки
Ворог змінив тактику і йде на прорив / Колаж Главред, фото: Генштаб, скріншот із відео 54-ї окремої механізованої бригади імені Гетьмана Івана Мазепи

Російське командування змінило тактику проведення штурмів на Авдіївському напрямку. Про це повідомив майор, офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

"Спочатку вони йшли підрозділами, мало не ротою в одному місці. Для нас це тільки легше, адже простіше знищувати — артилерійський постріл, робота танка, гранатомета і все. А зараз вони тактику поміняли: пересуваються більш дрібними групами, у кількості відділення максимум, можливо, трохи більше, але все одно ми їх вираховуємо і знищуємо", — сказав він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Майор ЗСУ повідомив, що підрозділи противника починають відчувати снарядний та артилерійський голод. Загальна інтенсивність обстрілв на Авдіївському напрямку падає.

відео дня

"Що ми бачимо? Роблять штурми, ведуть артилерійську дуель із нами, намагаються стріляти, але не так часто. Тобто, та робота в тилу, яка проводиться, вона позначається на результатах. Але штурми все одно ведуться, не такі інтенсивні, як були в найперші дні, але ведуться. Загалом, видно переміщення і перегрупування противника, скажімо так, щось затівають", — зауважив Цехоцький.

За словами офіцера, через страх перед українською артилерією, ворог змушений залишати техніку на відстані 10-12 від епіцентру бойових дій.

"Тобто те, що ми спалили і знищили велику кількість бронетехніки, це далося взнаки. А вчора і навіть позавчора — вони підвозили особовий склад на поле бою на "Уралах". Тобто, вивезли м’ясо на забій, так це виглядало з нашого боку. Вивозять, викинули і все. На якихось ділянках навіть були спроби на старих "Уазиках" — санітарних машинах, але ми їх також знищуємо. Тільки на нашій ділянці було знищено понад 30 одиниць важкої техніки: танки, бойові машини піхоти, бойові машини десанту. Це тільки на нашій і те, що підтверджено. На всій ділянці Авдіївського напрямку техніки знищено набагато більше", — повідомив Сергій Цехоцький.

Війна Росії проти України - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, сили оборони України досягли просування на Бахмутському напрямку і на захід Запорізької області. Військам вдалося добитися часткових успіхів в 7 кілометрах на південний захід від Бахмута, де вони просунулися до залізничної лінії на північ від Кліщіївки. Також ЗСУ просунулися в районі Роботиного і Вербового.

Водночас, військовий експерт Іван Ступак зазначив, що особливістю осінньо-зимових ударів РФ по Україні може стати потужна інформаційно-пропагандистська кампанія. Він підкреслив, що, швидше за все, основний акцент ракетних ударів буде спрямований на прифронтові області — Одеську, Миколаївську, Дніпропетровську і Запорізьку.

Також, Центр національного спротиву повідомив, що морги в тимчасово окупованому Донецьку завалені тілами російських військових. Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгірьов повідомив, що туди доставляються тіла ворожих військових з Авдіївського напрямку, де російські сили протягом останнього тижня намагаються безуспішно атакувати позиції українських військ з боку Красногорівки та Водяного.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти