Зміни в МВС залежатимуть не від Монастирського, а від Банкової - експерт

18 липня 2021, 01:37
З Арсеном Аваковим так чи інакше потрібно було рахуватися, а у випадку з Денисом Монастирським вплив можна буде здійснювати простіше, вважає Богдан Петренко.
Денис Монастирський
Новим главою МВС призначили Дениса Монастирського / УНІАН

Звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ - це бажання Офісу президента контролювати правоохоронну систему, щоби збільшувати свій вплив на політичну систему. Тому і зміни в МВС після призначення Дениса Монастирського змінником Авакова залежатимуть не від нього, а від бажання Банкової щось змінити в системі.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив Богдан Петренко - заступник директора Українського інституту дослідження екстремізму.

"З Аваковим так чи інакше потрібно було рахуватися, а у випадку з Монастирським вплив можна буде здійснювати простіше. Більш того, Монастирський зараз може опинитися між двох вогнів - з одного боку, представники Авакова, які займають керівні посади в МВС, а з іншого - ОП, зацікавлений у впливі на нього", - зазначив експерт.

відео дня

За його словами, якщо вплив поліцейської когорти буде поступово знижуватися, то Офіс президента буде працювати над тим, щоб або переманити на свій бік креатури колишнього міністра, або ж просто їх звільнити.

Петренко додав: все, що далі відбуватиметься в МВС, більшою мірою залежатиме від бажання Банкової.

"Передусім тепер слід очікувати поділу міністерства - щонайменше, звідти можуть забрати Нацгвардію (такі спроби були ще в 2019 році, проте через вплив Авакова цього не реалізували). Це може бути або повне підпорядкування собі - тоді ми отримаємо поліцію зразка Авакова, але контрольовану з ОП, або ж це буде спробою грати в інтересах громадської думки, за що можна буде розраховувати на реформи в міністерстві", - вважає експерт.

Крім того, на його думку, нове керівництво може бути зацікавленим в кількості розслідуваних злочинів, оскільки будь-яка людина, яка приходить на посаду, зацікавлена в демонстрації власної ефективності.

Відставка Авакова з посади глави МВС - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти