Єрмак окреслив роль США у припиненні війни на Донбасі

13 лютого 2021, 12:16оновлено 13 лютого 2021, 13:02
Президент США Джо Байден, віцепрезидент Камала Харріс і держсекретар Ентоні Блінкен дуже добре знають і розуміють Україну, сказав очільник Офісу президента.
Андрій Єрмак
Андрій Єрмак розповів про роль США у припиненні війни на Донбасі / УНІАН

США як стратегічний партнер України можуть зіграти одну з ключових ролей у припиненні війни на Донбасі і поверненні українських територій, заявив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

"У нормандському форматі є чотири сторони. І приєднання когось нового до цього формату - це рішення чотирьох учасників", - підкреслив Єрмак в інтерв'ю на телеканалі Україна, відповідаючи на запитання про можливе приєднання США до переговорів щодо Донбасу, його цитує пресслужба президента.

Очільник Офісу президента зазначив, що представники нової адміністрації США, у тому числі президент Джо Байден, віцепрезидент Камала Харріс і держсекретар Ентоні Блінкен, "дуже добре знають і розуміють Україну, розуміють ситуацію в нашій країні".

Тому, на думку Єрмака, відносини між Сполученими Штатами і Україною мають вийти на новий якісний рівень.

Також глава ОП зазначив, що сьогодні керівництво України вже має контакти з новою адміністрацією США, і вони тільки розвиватимуться.

Заяви Єрмака щодо ситуації на Донбасі – про що повідомлялося раніше:

  • Очільник Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував ситуацію, що склалася навколо переговорів щодо врегулювання на Донбасі. За його словами, говорити про глухий кут у переговорах неможливо з тієї причини, що пішов вже майже сьомий місяць перемир'я.
  • Очільник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що мінські домовленості по Донбасу майже неможливо виконати у тій редакції, в якій їх підписали. Але влада України зробить все для їх реалізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти