Експерт розкрив, без чого на Донбасі не погасити конфлікт

26 лютого 2021, 08:26
Києву потрібно зробити важливий крок для розв'язання конфлікту, вважає військовий експерт.
Для того, щоб погасити конфлікт на Донбасі, потрібно дозволити військовим стріляти для захисту життя цивільних, вважає Жданов
Для того, щоб погасити конфлікт на Донбасі, потрібно дозволити військовим стріляти для захисту життя цивільних, вважає експерт / УНІАН

Полковник запасу – військовий експерт Олег Жданов вважає, що конфлікт на Донбасі не піде на спад, якщо захисникам України знову не дозволити відкривати вогонь у відповідь за наявності загрози життю мирних людей.

Якщо цього не зробити, надалі ворог буде збільшувати кількість обстрілів, і втрати серед цивільних будуть зростати, розповів експерт Главреду.

На думку співрозмовника, завдяки можливості відкривати вогонь у відповідь для захисту мирних жителів можна буде частково збалансувати пожвавлення сил РФ.

відео дня

"...Що зробити найближчим часом для досягнення цього (розв'язання конфлікту на Донбасі – Ред.)? В першу чергу, повернутися до практики вогню у відповідь при загрозі життю цивільним особам, як це було у попередні роки, що може частково збалансувати активізацію російських сил", – зазначив експерт.

  • Нагадаємо, на Донбасі кілька разів запроваджували "режим тиші". Українській стороні дозволяли відповідати на збройні провокації бойовиків.
  • Нове "перемир'я" набуло чинності 27 липня 2020 року. Київ не раз звинувачував бойовиків у порушенні "тиші". Українським військовим дали право стріляти у відповідь, якщо є загроза їхньому життю.
  • В Управлінні верховного комісара ООН з прав людини повідомляли, що з 14 квітня 2014 року до початку лютого 2021-го через бойові дії на Донбасі загинули до 13 300 осіб, дізналося Радіо свобода. Серед жертв 3 375 осіб – цивільні, 4 150 – українські військові, решта – бойовики.

Агресія Росії на Донбасі

У 2014-му на сході України бойовики створили самопроголошені "ДНР" і "ЛНР", в тому ж році на Донбас вторглися російські війська. РФ підтримує бойовиків, але не визнає, що пішла на агресію проти України.

У квітні 2014 року на сході нашої країни стартувала антитерористична операція, в кінці квітня 2018-го замість АТО почалася операція Об'єднаних сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти