"До 1000 доларів на місяць": керівник Укрпошти похвалився заробітками листонош

4 липня 2021, 15:36оновлено 4 липня 2021, 20:58
При цьому офіційна зарплата листоноші в компанії складає всього 6 тис. грн.
Укрпошта
Гендиректор Укрпошти розповів про зарплати листонош / ZN.UA

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповів, що в компанії працюють листоноші, які заробляють понад $1000 на місяць (близько 27 тис.грн). І це при тому, що офіційна ставка – всього 6 тис.грн.

"У листоноші 6000 – це тільки зарплата. А він отримує, наприклад, 7% з проданого, 15-30% за якість доставлення, коли вони приймають платежі – за кожен платіж і т.д. у нас сьогодні є листоноші, які заробляють більше тисячі доларів", – розповів Смілянський в бесіді з "НВ Бізнес".

Також частину заробітків листонош, розповів керівник Укрпошти, складають неофіційні доходи – чайові – їх, переважно, платять пенсіонери та юридичні особи. "Скажімо, в Києві листоноші, які обслуговують юрособи. У них чайові доходять до 500 гривень на місяць з однієї компанії", – додав гендиректор Укрпошти.

Водночас Смілянський зазначив, що останнім часом обсяг роботи листонош значно знизився. Адже падає кількість передплачених газет, і зменшується кількість пенсіонерів. За словами Смілянського, проблема в тому, що в селах багато листонош працюють тільки на пів ставки.

Щомісячна зарплата самого Смоленського за умовами продовженого контракту становить 836 тис. грн на місяць.

Раніше Главред писав про те, що з 1 вересня 2021 року Укрпошта перестане доставляти пенсії українським пенсіонерам – усім, крім дуже літніх, опікунів недієздатних і маломобільних осіб, а також людей з інвалідністю I групи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти