Для "Великого будівництва" Кременчуцького мосту зводять бетонний завод

23 вересня 2021, 15:42
Кременчуцький міст є одним з мегапроектів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".
Для

У Кременчуці Полтавської області розпочався монтаж бетонного заводу поблизу місця майбутнього будівництва нового мосту через Дніпро. Матеріали із заводу будуть застосовані для зведення цієї інженерної споруди, повідомляє Укравтодор.

Кременчуцький міст є одним з мегапроєктів програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Новий бетонний завод дасть змогу виготовляти 160 м³ ущільненого бетону за годину. Його обладнають сучасною італійською технікою, завод матиме 4 силоси для приймання, зберігання та подачі цементу в дозатор бетонозмішувача. Загальна їх місткість – 400 тонн.

відео дня
Для
Для

Паралельно зі Стамбула вийшов черговий транш техніки для будівництва Кременчуцького мосту.

"Кременчук розташований по обидва боки річки Дніпро. Перетнути її сьогодні можна лише Крюківським мостом. Нагадаємо, що його збудовано майже 150 років назад, і зараз він у передаварійному стані. Найближчі до Кременчука автомобільні мости, які відповідають умовам сучасного руху, розташовані в радіусі 500 км. Власне тому, зведення нового мосту має не лише регіональне, але й загальнонаціональне значення", - наголошують в Укравтодорі.

Новий міст буде вантовим і матиме 4 смуги руху (по дві в кожному напрямку). На правому березі Дніпра він сполучатиметься з автошляхом Н-08 Бориспіль – Маріуполь, на лівому – з вуличною мережею Кременчука. В цих точках передбачено будівництво транспортних розв’язок в різних рівнях. Загальна довжина споруд становитиме понад 3 км.

Завершити проєкт планують за 3 роки.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомив, що у рамках ініційованої ним програми "Велике будівництво" цього року планується будівництво та оновлення 245 мостів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти