Що загрожує користувачам ВКонтакте: Данілов налякав українців проблемами

25 вересня 2020, 12:22
В Україні планують повністю закрити доступ користувачів до мережі ВКонтакте.
ВКонтакте хоче зробити більш прозорим отримання даних
Користувачами ВКонтакте займеться Нацполіція / ВКонтакте

Держава буде ставити на облік людей, які використовують російську соціальну мережу ВКонтакте, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Як підкреслив він в ході ZOOM-конференції Цифрова трансформація держави: перспективи і ризики кібербезпеки, трансляція якої велася в Facebook РНБО, у разі продовження поширення забороненого російського контенту винні матимуть справу з Національною поліцією.

"Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати, дозволить нам мати інформацію про тих користувачів, які використовують цю соцмережу. Вони всі будуть на обліку. Якщо вони далі будуть поширювати російський контент в Україні, то вони будуть мати проблеми з Нацполіцією", - сказав він.

Крім цього, Данілов повідомив, що РНБО та інші державні органи спільно з міжнародними партнерами планують найближчим часом повністю закрити доступ до ВКонтакте в Україні.

читайте такожВКонтакте відновила роботу Україні: з'явилася реакція Мінкульту"У нас, згідно з нашим законодавством про санкції, ВКонтакте не повинно працювати в нашій країні. На превеликий жаль, на сьогоднішній день це якраз та розмова, яка ведеться про кіберзахист тих чи інших інститутів від цього впливу. Ми сьогодні займаємося цим питанням", - зазначив Данілов.

За його словами, ця соцмережа дуже часто змінює проксі-сервери і "ми не встигаємо, умовно кажучи, їх відстежувати".

"В Україні є інститути, які за це несуть пряму відповідальність. Зараз це питання в роботі, і ми вважаємо, що найближчим часом за допомогою наших міжнародних партнерів ми це питання вирішимо", - додав Данілов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти