Церковне свято 23 серпня: що заборонено робити у цей день

22 серпня 2024, 15:54оновлено 27 серпня, 09:37
476
Що не можна робити у церковні свята - Главред поділився цікавою інформацію про релігійне свято, яке відзначають 23 серпня.
Церковне свято 23 серпня: що заборонено робити у цей день
Що не можна робити 23 серпня / колаж: Главред, фото: pomisna.info

23 серпня відзначають свято, яке має важливе духовне значення для кожного: дізнайтесь, яке церковне свято, має свої особливі традиції, історію походження та звичаї, яких варто дотримуватись.

Рекомендуємо вам ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на сьогодні 23 серпня: Дівам - неймовірний відпочинок, Козерогам - сюрпризи.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити у день мученика Луппа Солунського.

відео дня

Які свята 23 серпня

В Україні та світі 23 серпня відзначають такі свята:

  • Європейський День пам’яті жертв сталінізму і нацизму
  • День Державного Прапора України
  • День міста Харків
  • Міжнародний день пам’яті жертв работоргівлі та її ліквідації

Церковне свято 23 серпня

За новим церковним календарем, 23 серпня в Україні відзначають день мученика Луппа Солунського.

Із переказів відомо, що він жив у місті Солунь, а нині це Салоніки, що у Греції. Лупп став свідком мученицької смерті свого господаря, а після смерті Димитрія, Лупп взяв його окровавлену туніку та перстень, обагрений мученицькою кров’ю, і за допомогою цих святинь здійснив багато чудес та зцілень. За свою проповідь християнства Лупп був арештований і підданий мученицькій смерті за наказом імператора Максиміана.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 23 серпня

  • В народі вважають, що у цей день заборонено пускати незнайомих людей до власної оселі.
  • Також наші предки вірили, що цього дня заборонено підмітати підлогу у будинку.
  • 23 серпня не можна ходити у брудному одязі, адже так можна відлякати удачу.

День Ангела 23 серпня

23 серпня свої іменини відзначають власники таких імен як Який, Василь, Юхим, Іван, Микола, Остап, Павло, Прохор, Серафим, Юліан, Ян, Олена, Анастасія, Антоніна, Аріна, Олена, Ілона, Ірина.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти