ЗСУ вразили найбільший склад із боєприпасами в Росії: у Defense Express розкрили втрати

ЗСУ завдали нищівного удару / колаж: Главред, фото: скріншот з відео

ЗСУ завдали нищівного удару по найбільшому складу Росії - наслідки вражаючі.

Головний редактор Defense Express Олег Катков повідомив, що на знищеному складі боєприпасів росіяни зберігали дуже дефіцитні снаряди та балістичні ракети.

"Важливо розуміти, що мова йде не про склад боєприпасів у Тверській області, а про 107 арсенал ГРАУ МО РФ. Зокрема, Головного управління ракетних військ РФ. Це є найвищим рангом складів з боєприпасами, які є РФ. Загалом в Росії є від 15 до 20 таких великих складів з боєприпасами. Зазвичай в межах одного військового округу РФ таких складів є два-три. Для розуміння, ЗСУ вразили найбільший тип складів з боєприпасами в Росії. Такі склади слугують логістичними хабами для армії РФ", - пояснив Катков для телеканалу "Еспресо".

За словами експерта, дороговартісні боєприпаси зберігаються при певному температурному режимі та вологості.

Хто такий Олег Катков

Олег Катков - експерт з озброєнь, головний редактор програм інформаційно-консалтингового агентства Defense Express. Працює в агентстві з 2019 року.

Сфера інтересів: огляд і аналіз озброєнь, а також військово-промислових аспектів, пов'язаних із повномасштабною війною Росії проти України.

Раніше був керівником пресслужби найбільшого оборонного конгломерату України і працював як журналіст у провідних ЗМІ, в яких висвітлював теми війни та оборонно-промислового комплексу.

"Дуже важливо наголосити, що на території 107 арсеналу ГРАУ у Тверській області росіяни зберігали дуже дефіцитні та дороговартісні боєприпаси. Оскільки, зберігання боєприпасів, в тому числі балістичних ракет, це не про те, що їх можна просто десь сховати в непідготовлених приміщеннях. Річ у тому, що такі укриття для боєприпасів повинні мати певні температурні та режими вологості. Саме тому, чим потужніший такий склад, тим дефіцитніші та дороговартісні боєприпаси там зберігаються", - додав він.

Вибухи в Торопці - що відомо

Нагадаємо, що 18 вересня ЗСУ завдали історичного удару по арсеналу у Торопці. Україна успішно атакувала безпілотниками один із найбільших складів боєприпасів Росії біля міста Торопець у Тверській області. Ця подія може увійти в історію як одна з найбільш масштабних атак на ворожі арсенали.

У РФ панічно повідомили про десятки жертв на складах у Торопці. Унаслідок потужних вибухів на артилерійському складі армії країни-агресора РФ у Торопці Тверської області могли бути знищені десятки російських військових. Відомо, що у зоні ураження в Торопці, перебували близько сотні військових РФ.

У ЗСУ розповіли деталі про удар по арсеналу в Торопці. Сергій Братчук повідомив, що Сили оборони ударом по "найбільш захищеному" обʼєкту вкотре продемонстрували світу безболісний перетин чергових "червоних ліній" Кремля.

Атака на Торопець стала переломним моментом у війні. Офіційні джерела повідомили, що ці запаси містили ракети ППО С-300 і балістичні ракети "Іскандер" і КН-23 - останні були вироблені Північною Кореєю. Окупанти використовують усі вищевказані ракети для атак по містах України.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти