ЗСУ "насипають" окупантам: за добу просунулися на 1700 метрів до Бахмута - Череватий

ЗСУ рухаються до Бахмута / колаж Главред: фото: Українська добровольча армія, Twitter

Збройні сили України просунулись на бахмутському напрямку на відстань від 150 до 1700 метрів за добу.

Захисники України продовжують долати ворога на бахмутському напрямку та просунулися вперед на відстань від 150 до 1700 метрів за добу, знищивши у боях 130 окупантів та взявши у полон 4.

"Бахмут залишається епіцентром бойових дій на сході України... В ході боїв наші підрозділи, не дивлячись на те, що немає зараз переваги в особовому складі, снарядах і техніці, продовжують просуватися на флангах. Відстань за добу від 150 до 1700 м вдалося нам пройти, - зазначив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону Єдині новини.

Речник також додав, що окупанти змушені втікати, коли "їм добряче насипають".

ЗСУ продвинулись до Бахмута / скріншот: deepstatemap.live

Водночас Череватий зазначив, що противник все ж намагається взяти майже вщент знищений ним же Бахмут. Зокрема, росіяни 487 разів вдарили зі ствольної та реактивної артилерії по українських позиціях. Також відбулося 25 бойових зіткнень, 6 авіанальотів.

Захисники у боях знищили 130 окупантів та 4 взяли в полон. Ще 145 загарбників зазнали поранень.

Також українські воїни знищили 2 самохідні артилерійські установки "Мста", БПЛА "Орлан-10" і 8 польових складів із боєприпасами ворога.

Ситуація в Бахмуті

Нагадаємо, що вже захоплено більше 10 позицій ворога, ЗСУ пішли в наступ під Бахмутом. Українські військові продовжують просуватися вперед на Бахмутському напрямку в районах передмістя.

Під Бахмутом звільнено 20 квадратних кілометрів територій. На Бахмутському напрямку ЗСУ реалізують комплекс заходів оборонної операції, підкреслила Ганна Маляр.

ЗСУ наступають уже 3 дні, а "вагнерівці" залізли в Бахмут, як щурі до мишоловки. використовуючи принцип активної оборони, бійці ЗСУ вдаються до контрнаступальних дій на деяких напрямках під Бахмутом.

ЗСУ ліквідували двох російських полковників у боях під Бахмутом. Ліквідацію російських полковників підтвердили у міноборони країни-агресорки Росії.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти