"Зрівнюють місто із землею": військовий розповів про важку ситуацію на фронті

У ЗСУ розповіли про ситуацію на фронті / колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, 71 окрема єгерська бригада

Російські війська також намагаються завершити захоплення Луганської області та створити загрози на Харківський район.

Військовослужбовець та голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко заявив, що російські війська намагаються повністю захопити Донецьку та Луганську області, а також створити загрозу в напрямку Оскільського водосховища на Харківщині.

За його словами, росіяни прагнуть зайняти Часів Яр, щоб створити плацдарм для наступу в бік Костянтинівки, Краматорська та Слов'янська.

"Ворог і діє власне в оперативному плані, поєднуючи свої військові угруповання з Авдіївського напрямку, оскільки у нього головне завдання - повністю зайняти Донецьку область", - прокоментував Тимочко для "Еспресо".

Він додав, що російські війська також намагаються завершити захоплення Луганської області та створити загрози на Харківський район, зокрема у бік Оскільського водосховища.

"Спостерігаємо, що перед противником стоїть завдання - зайняти Часів Яр у короткі терміни, оскільки бачимо ту силу і масу людського ресурсу, який армія РФ задіює у бік Часового Яру", - зазначив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ.

Тимочко підкреслив, що російські війська використовують тактику, яку застосовували щодо Авдіївки, зрівнюючи місто з землею за допомогою авіації. Противник також намагається підтягнути резерви з Харківської та Луганської областей.

"Не скажу, що після Авдіївки для окупантів Часів Яр – ціль №1, але це один з пріоритетних напрямків, які вони намагаються захопити з розрахунку, що у нас є певний брак по снарядах, є певні проблеми по підтримці систем ППО", - зауважив військовий експерт.

Попри це, на даному етапі значних успіхів або загрози прориву на цьому напрямку немає. Українські війська стримують ворога наявними силами та ресурсами.

"Якщо у ворога і відбуваються просування у напрямку Часового Яру, то вони є мінімальними", - резюмував Іван Тимочко.

Хто такий Іван Тимочко

Тимочко Іван - учасник бойових дій, чинний військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України, ветеран АТО, повідомляє Вікіпедія.

Ситуація під Бахмутом: що відомо

Нагадаємо, що росіяни масово застосовують фугасні авіабомби під Бахмутом. Олег Калашников заявив, що ворог продовжує тиснути та здійснювати штурмові дії в районі Богданівки, Іванівського, Кліщіївки, однак зазнає відсічі та втрат.

Росіяни з трьох напрямків сунуть на Часів Яр. Окупанти використовують хімічну зброю, щоб викурити українські піхотні підрозділи з укриттів, розповів командир батальйону 92-ї ОШБр. Противник продовжує ударно-штурмові дії, намагаючись нарощувати свої зусилля з ціллю окупації населеного пункту Часів Яр.

Росіяни здійснили "потужний ривок" на Часів Яр. Ілля Євлаш заявив, що РФ розглядає це місто як ключовий для подовження наступу на Костянтинівку і Краматорсько-Слов’янську агломерацію. Окупанти не шкодують зусиль та шукають слабкі місця.

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти