Жданов назвав умову, за якої Європа "задушить Путіна"

Олег Жданов / Фото УНІАН

Якщо Україна офіційно визнає збройний конфлікт, то Європа буде зобов'язана прийняти всіх біженців, які попрямують до ЄС.

Військовий експерт Олег Жданов, який раніше оцінив шанси на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, заявив, що РФ не нападе з боку анексованого Криму.

За його словами, щойно солдат Росії переступить адмінкордон Криму і України, це буде відкрита війна. В цьому випадку вже ніхто не скаже ні про "зелених чоловічків", ні про "їхтамнєт". Про це Жданов заявив в інтерв'ю Obozrevatel.

"Кримський напрямок - у жодному разі ні, тому що Путін там стоїть під триколором. Там офіційно Збройні Сили Російської Федерації. І перша, хто отримає "інфаркт міокарда", фігурально висловлюючись, буде Ангела Меркель. Тому що вона найбільше боїться відкритого конфлікту. До речі, вона більше всіх тисне на нас, щоби ми не надумали визнавати війну з Росією. Тому що вони бояться потоку біженців», - зазначив Жданов.

Він додав, що якщо Україна офіційно визнає збройний конфлікт, то Європа буде зобов'язана прийняти всіх біженців з України, які попрямують до ЄС.

«Вони прекрасно розуміють, що це буде десяток мільйонів, а може і більше. Всі заробітчани одразу попросять притулок в Європі", - припустив військовий експерт.

Він додав, що зараз українці живуть в ЄС з робочими візами і платять податки. А якщо вони отримають статус біженця, то «сядуть на шию Європі».

"Скажуть: рятуйте нас, дайте нам допомогу 1,5 тисячі євро на місяць, дайте соціальне або муніципальне житло, візьміть дітей в школу і забезпечте медичну страховку. І Європа загнеться. Війна в Європі для них абсолютно неприйнятна. Вони перші Путіна задушать", - резюмував Олег Жданов.

Читати такожВійськовий експерт зробив гучну заяву про мирний план щодо Донбасу

Повномасштабний конфлікт між Росією та Україною - прогнози:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти