"Земля під ногами росіян палатиме": Кулеба анонсував нові рішення до річниці війни

Кулеба, Путін / УНІАН

Вся дипломатична команда президента України працює над тим, щоб "у ці дні дипломатично земля під ногами росіян палала".

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Росію очікує новий раунд санкцій до річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

За його словами, для України міжнародні партнери підготували нові рішення щодо військової допомоги.

"Насправді вже 9-й рік йде війна, яку розв'язала Росії проти України. Ви побачите, що весь світ насправді з нами, в тій чи іншій формі. Росія в глобальному масштабі, а також голосуючі разом з нею знаходяться в глобальній ізоляції", - сказав Кулеба.

За його словами, вся дипломатична команда президента України Володимира Зеленського включно з ним працює над тим, щоб "у ці дні дипломатично земля під ногами росіян палала".

Так, Кулеба анонсував, що 24 лютого будуть оголошені потужні рішення про санкції проти країни-агресора і озброєння для України.

Санкції проти РФ

Як повідомляв Главред, у грудні 2022 року Рада Євросоюзу остаточно затвердила 9-й пакет санкцій проти Росії, які були введені через повномасштабну війну проти України.

Проти РФ були запроваджені нові заходи з експортного контролю та обмеження на товари та технології подвійного призначення, а також на ті, які можуть сприяти технологічному вдосконаленню російського сектору оборони та безпеки.

5 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти атомної галузі Росії. Під обмеження потрапили 200 російських компаній. У документі йдеться, що санкції введені терміном на 50 років.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти