Зеленський провів першу Ставку в оновленому складі: були прийняті важливі рішення

Зеленський провів першу Ставку в оновленому складі/ колаж: Главред, фото: Facebook Зеленський, 53 окрема механізована бригада ім. Володимира Мономаха

Зокрема, на Ставці були ухвалені рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп.

Президент України Володимир Зеленський провів першу Ставку Верховного Головнокомандувача в оновленому складі. Під час Ставки обговорювалася поточна ситуація на фронті та захист прифронтових регіонів, людей та критичної інфраструктури від російського повітряного терору, повідомляється у Telegram-каналі українського президента.

"Доповіді Головкома Сирського та начальника Генерального штабу Баргилевича, представників розвідок, командувачів оперативно-стратегічних угруповань військ. Авдіївка, Куп’янськ, південь. Забезпечення армії всім необхідним: снаряди, дрони, РЕБ", – розповів Зеленський про те, що обговорювалося на Ставці.

Також під час Ставки звучали доповіді енергетиків і голів військово-цивільних адміністрацій прифронтових областей. Обговорювали також подальшу розбудова багаторівневого захисту об’єктів електро-, водо- і теплопостачання.

"Ухвалили рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп", – зазначив президент України.

Війна в Україні

Раніше видання BILD зазначало, що Авдіївці загрожує оточення в "найближчі дні або тижні". Водночас в України є проблеми з особовим складом – його не вистачає, тому атаки окупантів відбивають безпілотники.

Також раніше повідомлялося, що FPV-дрони ЗСУ налетіли на базу росіян на півдні, там десяток "двохсотих". Сили спецоперацій завдали потужного удару дронами по контрольно-спостережливому пункту росіян. В результаті повітряного нальоту "задвохсотилися" щонайменше десяток окупантів.

Нагадаємо, глава Rheinmetall повідомив, що Україні треба втричі більші снарядів, ніж Німеччина може виробляти. Україні потрібно понад 2 млн снарядів на рік. Глава Rheinmetall заявив, що його компанія прагне досягнути виготовлення до 700 000 артснарядів на рік.

Читайте також:

Новини заразКонтакти