Зеленський відверто розповів, що зараз відбувається в Соледарі

Володимир Зеленський, ЗСУ / 93 ОМБр Холодний Яр , president.gov.ua

Зараз Україна без перерви робить все, щоб посилити власну оборону, сказав президент.

Президент України Володимир Зеленський увечері 11 січня заявив, що Росія намагається зробити вигляд, що Соледар буде досягненням для неї.

У своєму зверненні президент підкреслив, що бої за Соледар все ще тривають і Донецький напрямок тримається.

"Зараз держава-терорист і його пропагандисти намагаються зробити вигляд, що якась частина нашого міста Соледара - майже повністю зруйнованого окупантами міста - ніби це якесь досягнення Росії. Вони подаватимуть - і вже представляють - це своєму суспільству так, щоб підтримувати мобілізацію і щоб давати надію тим, хто за агресію. Але бої тривають. Донецький напрямок - тримається", - підкреслив Зеленський.

Він зазначив, що зараз Україна без перерви робить все, щоб посилити власну оборону. І її потенціал зростає.

"І я дякую всім нашим партнерам, які допомагають у цьому", - додав глава держави.

Бої за Соледар

Як повідомлялося раніше, українські військові просуваються вперед в Донецькій області. Поблизу Бахмута ЗСУ прорвали лінію оборони російських окупантів і просунулися на 3-5 км.

Окупанти намагаються захопити Соледар на Донеччині, який знаходиться в 15 км від Бахмута.

Як свідчать дані DeepState, на Бахмутському напрямку в Донецькій області війська РФ продовжують зосереджувати сили для генеральної атаки на Соледар.

Зазначається, що противник пробує зайняти хоч якісь позиції українських захисників у районі н. п. Підгороднє, Опитне та Кліщіївка.

За добу на Соледарському напрямку на Донбасі ворог здійснив 106 обстрілів, сталося 22 бойових зіткнення.

Командуванням ЗСУ були виділені додаткові сили і засоби на цьому напрямку, і зараз робиться все, щоб поліпшити там оперативну обстановку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у відеозверненні заявив, що Соледар тримається - туди будуть перекинуті додаткові сили.

Читайте також:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти