Зеленський - Німеччині: ваша зброя вам навряд допоможе, якщо Україна впаде

Зеленський вважає, що німцям не слід розраховувати на власну зброю / Колаж: Главред, скріншоти

На думку президента, німцям слід вірити у те, що правда на боці України, а Росію слід поставити на місце.

Президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання ведучої німецького телеканалу ARD, заявив, що зброя, яку німці притримують для себе їм "навряд допоможе".

"Міністр оборони Німеччини зазначив: ми не можемо все постачати (Україні, - ред.), бо якщо Путін виграє цю війну і Україна зазнає поразки, нам знадобиться це озброєння для власного захисту. Що ви на це скажете?", - запитала журналістка.

"Вони (ракети, - ред.) вам тоді навряд допоможуть. Це (буде, - ред.) інша війна, інші люди, Росія зовсім інша. Тут питання не про ту чи іншу зброю, і питання не в канцлері, чи позиції Німеччини, Бундестагу, або позиції міністра Пісторіуса. Питання не в цьому. Ти або віриш, що Україна права і Росію треба поставити на місце, і тоді в тебе є раз-два-три-чотири-п'ять кроків, які ти сам вважаєш потрібно дати і чим потрібно підсилювати Україну. І не розмовляти про дрібниці. Тобто ти або віриш в це, або не віриш. Невіра того чи іншого міністра дуже дорого обійдеться", - заявив президент.

Дивіться інтерв'ю Зеленського німецькому телеканалу

При цьому президент наголосив, що обговорює питання "Таурусів" під час розмов з канцлером Олафом Шольцем, але не може повідомити будь-які деталі цих перемовин.

"Рішення ми бачили, яке було сигналом у Бундестазі. Сподіваюся, що рішення якомсь чином зміниться", - заявив Зеленський.

Що ще заявив Зеленський

Зеленський вважає, що було б краще, якби гроші, які Захід виділяє, як соціальну допомогу українським біженцям, нараховувалися і розподілялися між ними за допомогою України. Згідно з даними Зеленського, в Україні є випадки, коли громадяни отримують допомогу не тільки від західних країн, а й користуються допомогою України в той самий момент.

Обговорюючи питання фронту, президент заявив, що Росія відправляє своїх солдатів на штурми Авдіївки на Донеччину в такій кількості, що із загиблих окупантів там утворюються цілі паркани.

Також Зеленський заявив, що країну-агресора Росію можна зупинити, не допустивши знищення України й Третьої світової війни. При цьому глава держави не став відповідати, чи може війна в Україні закінчитися у 2024 році.

Больше новостей о Германии:

Новини заразКонтакти