"Забрати і перезапустити": експерт спрогнозував долю 112, NewsOne і ZIK

Тарас Загородній / УНІАН

У ситуації з блокуванням телеканалів своє слово може сказати Верховний або Конституційний суд. І тут свою роль може зіграти конфлікт Зеленського з КСУ.

Блокування телеканалів Віктора Медведчука 112 Україна, NewsOne і ZIK може виявитися тимчасовим, оскільки дане рішення не є юридично "чистим" і його може скасувати суд.

Таку думку висловив політичний і економічний експерт Тарас Загородній у коментарі Главреду. Він зазначив, що в ситуації з анулюванням ліцензій телеканалів своє слово може сказати Верховний або Конституційний суд. І тут свою роль може зіграти конфлікт Зеленського з КСУ.

"Відповідно до закону, санкції проти українців запроваджувати не можна. Якщо до того чи іншого громадянина нашої країни виникають будь-які претензії, то за законом потрібно порушувати кримінальне провадження і діяти в цьому руслі, а не запроваджувати санкції. Адже в іншому випадку виходить, що у нас указом президента можна заарештувати будь-яку людину», - нагадав Загородній.

Також експерт не виключає ще один варіант розвитку подій: "Влада спробує забрати ці телеканали і перезапустити їх з більш лояльним порядком денним. Однак їй це не допоможе».

Читати такожЗеленському підсунули "гачок": чим обернеться для президента блокування телеканалів Медведчука

Санкції проти Тараса Козака і телеканалів NewsOne, ZIK та 112 - про що повідомляв Главред:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти