ЗСУ йдуть вперед під Бахмутом: звільнено 20 квадратних кілометрів територій

Ганна Маляр розповіла про просування ЗСУ під Бахмутом / Колаж Міноборони України, соцмережі

На Бахмутському напрямку ЗСУ реалізують комплекс заходів оборонної операції, підкреслила Ганна Маляр.

На Бахмутському напрямку українські військові звільнили від окупантів близько 20 квадратних кілометрів територій, розповіла заступник міністра оборони Ганна Маляр.

При цьому спостерігається просування російських окупантів у самому місті, зазначила вона у повідомленні у своєму Telegram-каналі.

Представник МО звернула увагу на те, що інформацію про хід бойових дій слід розглядати в комплексі всіх заходів оборонної операції і не виривати з контексту.

"Наприклад, протягом декількох днів наші війська звільнили від ворога на півночі і півдні передмістя Бахмута близько 20 квадратних кілометрів. Водночас, ворог дещо просувається в самому Бахмуті, повністю знищуючи місто артилерією. Крім того, ворог підтягує підрозділи професійних десантників", — пояснила вона.

Попри триваючі важкі бої, українські захисники показують неймовірні результати й часто роблять більше свого максимуму, зазначила заступник міністра оборони. Вона нагадала, що попри перевагу РФ у кількості людей та озброєнні, завдяки діям українських військових ворог ще з минулого літа не може реалізувати свої плани на Бахмутському напрямку

"Те, що оборона Бахмута триває стільки місяців, та ще й на певних ділянках є просування - це надзусилля наших бійців і високий рівень професійності командування обороною", — додала Маляр.

Ганна Маляр розповіла про ситуацію під Бахмутом / скріншот

Ситуація в Бахмуті

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла про те, що окупанти регулярно видають в ефір неправдиву інформацію про брак зброї і цим, цілком ймовірно, бажають виправдати реальну картину своїх втрат і поразок в Бахмуті.

У цей самий час, каже чиновниця, українській армії вдалося просунутися на два кілометри на Бахмутському напрямку і не втратити контроль над жодною позицією за тиждень.

Нагадаємо, командир тактичної групи Азов 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький розповів, що українські бійці під Бахмутом розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ Росії.

"Фактично повністю знищені 6 і 8 роти даної бригади, розбита Бригадна розвідка. Знищено значну кількість бойових броньованих машин, захоплено значну кількість полонених", - сказав Білецький.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський повідомив, що українські війська відкинули окупантів РФ на Бахмутському напрямку на 2 кілометри. За його словами, ЗСУ виснажили бойовиків Вагнера, а їм на заміну прийшли менш підготовлені окупанти з інших підрозділів.

Більше новин:

Новини заразКонтакти