Ворог може зайти в тил і закрити в кільце: яка нова небезпека навила над ЗСУ

ЗСУ завдають ворогу на Курахівському напрямку великих втрат / колаж: Главред, фото: 38 окрема бригада морської піхоти, 31 окрема механізована бригада

Наразі, завдяки Силам оборони, ворогу з РФ такий маневр не вдається.

На Курахівському напрямку вдалося за два дні знищити понад 16 одиниць техніки та понад 60 військових особового складу росіян, однак місто перебуває по флангах у відносному оточенні. Про це в.о. пресофіцера 33-ї ОМБр Назар Войтенков заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Наразі Курахове перебуває по флангах у відносному оточенні. Тобто у випадку, якби росіяни просунулися далі на Вугледарському й Покровському напрямках, у них була б дійсно можливість зайти в тил і закрити в кільце місто Курахове. Але наразі, завдяки Силам оборони, їм це не вдається", - зауважив Войтенков.

Де знаходиться Курахове

Місто Курахове розташоване за 18 кілометрів від зруйнованої росіянами Мар'їнки. Російська армія обстрілює громаду майже щодня.

Попри щоденну і обов'язкову евакуацію в Курахівській громаді станом на липень 2023 року проживало 18 тисяч людей.

Однак ЗСУ успішно знищують агресорів на цьому напрямку і, за даними в.о. пресофіцера 33-ї ОМБр, за два дні вдалося знищити понад 16 одиниць техніки та понад 60 військових особового складу росіян.

"Згідно з коментарями офіцера 15-ї бригади, яка діє на Покровському напрямку, там вдалося зупинити росіян, і вони нікуди далі не йдуть. Так само тут. Ми їх зупинили, і жоден їхній штурм не був успішним. Вони просто гинуть у полях", - наголосив Войтенков.

Що відомо про Покровськ / Инфографика: Главред

Ситуація на фронті у вересні 2024 - останні новини

Як відомо, останнім часом окупанти змінюють тактику на Донеччині. Однак ЗСУ контролюють близько 40% території Донецької області, що свідчить про ідеологічну поразку Путіна.

Своєю чергою в ЦПД розповіли про наступ РФ на Вугледар. КАБ і авіація - це єдине, що дозволяє ворожій піхоті рухатися, однак раніше місто було зручно обороняти, а зараз ворог руйнує Вугледар КАБами.

Окрім цього, на жаль, головна логістична дорога на Харківщині тепер під вогневим контролем РФ. Є значна перевага ворога по чисельності, у тому ж числі на напрямок кинули і "вагнерівців".

Інші новини про війну:

Новини заразКонтакти