Військовий експерт пояснив, за яких факторів ймовірна атака з Білорусі на Київ

Військовий експерт пояснив, за яких факторів ймовірна атака з Білорусі на Київ

Військовий експерт Юрій Федоров розповів, за яких умов армія Росії може повторно напасти на Київ з Білорусі.

Напад на Україну з меж Білорусі можливий тільки в тому випадку, якщо Кремлю вдасться накопичити не менше 20 тисяч досвідчених солдатів і офіцерів. Відповідну думку висловив відомий військовий експерт Юрій Федоров в ефір у російського правозахисника і блогера Марка Фейгіна.

Зараз, каже фахівець, спроба наступу на Київ і Волинь нинішніми силами білоруської армії заздалегідь приречена на провал.

"Йдеться про те, що 12-15 тисяч білоруських військових за великі гроші нібито готові здійснити такий прорив - чи то на Київ, чи то на західному напрямку. 12-15 тисяч ‒ 2,5-3 мотострілкових бригади, які не мають бойового досвіду", - зазначив Федоров.

Фахівець особливо нагадав Фейгіну і глядачам ‒ україно-білоруський кордон потужно укріплений.

"Там мінні поля викладені, мости або підірвані, або заміновані, влаштовані різного роду фортифікаційні споруди на всіх напрямках. З приводу західного напрямку - там доведеться йти через ліси і болота. Це задоволення нижче середнього і вкрай ризиковане підприємство. Для цього потрібна дуже серйозна підготовка, а обороняється сторона, Збройні Сили України, має всі підстави, щоб ці колони, які будуть рухатися по дорогах, а інакше вони просто потонуть в болотах, розстрілювати справа і зліва", ‒ сказав Федоров.

Хто такий Марк Фейгін

Марк Захарович Фейгін (нар. 3 червня 1971, Куйбишев) - російський юрист. Брав участь у захисті групи Pussy Riot, націоналіста Іллі Горячева (БОРН), української військовослужбовця Надії Савченко. Депутат Державної Думи (1994-1995). Заступник мера Самари (1997-2007). Кандидат юридичних наук (1999), пише Вікіпедія.

Веде YouTube-канал Фейгін Live на політичні теми.

Нагадаємо, раніше офіцер ЗСУ Ігор Лапін говорив, що повторне Наступ росіян з території Білорусі цілком реально. Воно може статися, коли війська РФ будуть істотно програвати Збройним силам України.

"Я переконаний, що буде повторний наступ з Білорусі. Як тільки наші війська будуть звільняти великі міста, наприклад Херсон, це обов'язково станеться. Це ж стосується і Луганської та Донецької областей. Це потрібно росіянам, щоб відвернути увагу наших сил і розтягнути тили української армії", - сказав Лапін.

Радник Офісу президента Олексій Арестович вважає, що російські окупанти можуть повторити спробу атакувати Київ. Новий наступ російської армії на столицю України стане можливим ближче до Нового року.

За словами Арестовича, боєздатна угруповання російської армії на території Білорусі не буде сформована "ні сьогодні, ні завтра, ні через два-три тижні". Накопичити достатньо сил для такого наступу росіянам вдасться не раніше, ніж в кінці листопада або на початку грудня.

Інші новини:

Автор: Дмитро Відоменко
Новини заразКонтакти