"Упродовж наступних тижнів будуть удари": генерал США зробив прогноз щодо звільнення Криму

Генерал Ходжес вважає, що ЗСУ до серпня деокупують Крим / УНІАН

Генерал-лейтенант Бен Ходжес вважає, що до лютого українські захисники створюватимуть умови для звільнення Криму.

Українські захисники до лютого завдаватимуть ударів по російських штабах на окупованих територіях України. Це створить умови для операції по деокупації Кримського півострова. Про це заявив колишній командувач військ США у Європі, генерал-лейтенант Бен Ходжес у Twitter.

"Український Генеральний штаб продовжить удари по штабах Росії та лініях зв'язку (тилового забезпечення) упродовж наступних кількох тижнів", - написав американський генерал.

Ходжес вважає, що це триватиме до лютого і створить умови для вирішальної фази кампанії – звільнення Криму.

"Я очікую, що до серпня вони звільнять Крим", - додав колишній командувач військ США у Європі.

Повернення Криму під контроль України

Нещодавно радник глави Офісу президента Михайло Подоляк натякнув, що захоплений Росією в 2014 році Кримський півострів може повернутися в Україну вже за півроку. Чиновник планує за 6 місяців включитися в ефір з Ялти. На думку Подоляка, Крим повинен бути звільнений військовим шляхом.

Український військовослужбовець Юрій Касьянов вважає, що Крим повернеться до складу України, ймовірно, після наступу ЗСУ або дипломатичного діалогу вже з новою російською владою. При цьому окупанти можуть добровільно залишити Кримський півострів у разі руйнування логістики.

На думку радника Офісу президента України Олексія Арестовича, Україна зможе максимально наблизитись до Криму після звільнення Мелітополя. Він назвав Мелітополь ключем до всієї оборони півдня. Це місто є найбільшим промисловим та транспортним вузлом.

Більше новин про деокупацію Криму:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти