У Києві можуть запровадити спецперепустки на транспорт

Спеціальні перепустки для проїзду в громадському транспорті запровадять у разі посилення карантину / Фото Reuters

Спеціальні перепустки в столиці України можуть запровадити, якщо Київ повернеться до «червоної» зони адаптивного карантину.

У Києві затвердили порядок роботи інформаційно-телекомунікаційної системи управління спеціальними перепустками Карантин. Він передбачає можливість запровадження спеціальних перепусток для проїзду в громадському транспорті.

Згідно рішення київського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спеціальні перепустки в Києві можуть заровадити, якщо столиця повернеться до "червоної" зони адаптивного карантину.

Зазначається, що запровадження спецперепусток не буде автоматичним. Для цього потрібне окреме рішення Київської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій про переведення громадського транспорту в режим спеціальних перевезень.

Як працюватимуть спецперепустки для проїзду в транспорті

Спеціальні перепустки діятимуть на існуючих транспортних або соціальних (у випадку з пільговиками) картах. При цьому роботодавці повинні зареєструватися на сайті системи Карантин, подати заявки з інформацією про ПІБ своїх працівників і номери їхніх транспортних або соціальних карт.

Поповнення цих карток працюватиме в звичайному режимі.

Власникам спеціальних перепусток буде заборонено передавати свої транспортні карти іншим особам.

Інші електронні квитки, які не є носіями спецперепусток, будуть деактивовані на час дії "червоної" зони. Також не працюватимуть електронні квитки у вигляді QR-кодів, зокрема і на паперовому носії.

За даними українського МОЗ, з 30 грудня вся Україна перебуває в жовтій зоні карантину.

Вся Україна перейшла в "жовту" зону карантину / Фото МОЗ

Що заборонено в "жовтій" зоні карантину

Обмеження, передбачені жовтим рівнем, не діятимуть, якщо у всіх працівників і відвідувачів є один з документів:

Правила карантину в "жовтій" зоні / Фото МОЗ

Як повідомляв Главред, з 6 грудня 2021 року, в Україні почали діяти нові правила карантину. Згідно з новими правилами, не лише в "червоних", але і в "жовтих" карантинних зонах невакциновані українці не можуть відвідувати громадські місця та користуватися громадським транспортом.

Читайте також:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти