У Дніпрі прогриміли вибухи: є влучання в багатоповерхівку і будівлю СБУ

У Дніпрі є влучання є влучання в багатоповерхівку і будівлю СБУ/ колаж: Главред, фото: ДСНС України

Вибухи в Дніпрі пролунали за кілька хвилин до оголошення повітряної тривоги. Ракетна загроза оголошувалася по всій Україні.

В Україні ввечері у п’ятницю, 28 липня, оголосили масштабну повітряну тривогу. У Дніпрі та Запоріжжі пролунали вибухи, повідомляють місцеві пабліки.

Зазначається, що вибухи у Дніпрі прогриміли за кілька хвилин до оголошення повітряної тривоги.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак закликав до інформаційної тиші й наголосив, що усі подробиці будуть повідомлені згодом.

У місцевих пабліках повідомляють, що була серйозно пошкоджені верхні поверхи багатоповерхівки.

Народний депутат Олександр Бакумов повідомив, що країна-агресорка Росія нанесла ракетний удар по житловій багатоповерхівці у Дніпрі.

"Оперативно – рятувальні служби почали роботи з врятування людей та ліквідації наслідків. Це воєнний злочин, зухвале порушення законів та звичаїв війни. Виконавці та замовники – воєнні злочинці. І вони будуть покарані", – написав Бакумов у Telegram.

Відомо про трьох постраждалих

Голова МВС України Ігор Клименко повідомив, що у Дніпрі внаслідок влучання окупантів у багатоповерхівку станом на цей час відомо про трьох постраждалих.

"Станом на 21:30 за медичною допомогою звернулися троє осіб. На місці працюють рятувальники та поліцейські. Проводиться поквартирний обхід. Людям надають необхідну допомогу", – розповів Клименко.

Були атаковані багатоповерхівка та адмінбудівля

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак згодом підтвердив, що російські окупанти влучили у багатоповерховий будинок. Також він повідомив, що пошкоджень зазнала й адміністративна будівля.

"Окупанти вдарили по Дніпру ракетами. Поцілили по багатоповерхівці... Атакували й адмінбудівлю. Там виникла пожежа. Вогонь охопив площу у 100 кв м. Попередньо відомо про трьох постраждалих. На місцях прильотів працюють всі служби", – розповів голова ОВА у Telegram.

Було влучання в будівлю СБУ

Президент України Володимир Зеленський повідомив у Telegram, що російські окупанти поцілили у багатоповерхівку та будівлю СБУ.

"Дніпро. Вечір п’ятниці. Влучання в багатоповерхівку та будівлю СБУ. Знову російський ракетний терор. Оперативно провів розмови з СБУ, МВС, ДСНС, керівником ОВА. Усі необхідні служби на місці. Швидко реагуємо й допомагаємо людям. Тримаємо ситуацію на контролі. Зробимо все, щоб притягнути Росію до повного покарання за агресію й терор проти наших людей… Зробимо все заради справедливості", – написав Зеленський.

У ДСНС України повідомили, що внаслідок атаки було пошкоджено верхні поверхи 12-поверхової житлової новобудови. Рятувальники ліквідовують наслідки влучання в багатоповерхівку і вже ліквідували пожежу в адміністративній будівлі.

Наслідки атаки РФ на Дніпро ДСНС України
Наслідки атаки РФ на Дніпро ДСНС України
Наслідки атаки РФ на Дніпро ДСНС України
Наслідки атаки РФ на Дніпро ДСНС України
Наслідки атаки РФ на Дніпро ДСНС України

Кількість постраждалих зросла до 5

Очільник МВС Ігор Клименко о 22:21 повідомив у Telegram, що поквартирний обхід у багатоповерхівці завершено. Було підтверджено п’ятеро травмованих осіб внаслідок російського удару по багатоповерхівці в Дніпрі.

"Постраждалі – четверо чоловіків віком від 18 до 53 років та 77-річна бабуся. Усім надана медична допомога без госпіталізації. Поквартирний обхід завершено. Всі злочини фіксуємо. Не пробачимо росії жодного", – розповів Клименко.

В СБУ жертв і постраждалих немає

Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що перше влучання було в будівлю СБУ, там зруйнована кутова частина будівлі. За попередніми даними, обійшлося без жертв та постраждалих.

"Друге влучання: багатоповерховий житловий будинок. Зруйновані верхні поверхи, які, на щастя, були не заселені тому великої кількості жертв вдалось уникнути. Станом на зараз підтверджено 5 травмованих осіб внаслідок російського удару", – зазначив Лубінець.

РФ вдарила "Іскандерами" в пусту будівлю СБУ і незаселений будинок

Мер Дніпра Борис Філатов близько 23:00 розповів деталі ракетного удару країни-агресорки РФ по місту. Він назвав дивом те, що під час атаки ніхто не загинув. За словами мера, російські окупанти влучили ракетами "Іскандер" в пусту будівлю СБУ і заодно у житловий будинок поруч, у якому не було жильців, адже це була "друга черга" під продаж.

"Загиблих немає, спаси Господи. Займаємося розбиранням завалів, прибиранням території, підрахунком збитків. Працюватимемо всю ніч", – розповів Філатов.

Кількість постраждалих зросла до 9

Станом на 23:23 відомо про 9 постраждалих, повідомив голова ОВА Сергій Лисак.

"Через ракетний удар по Дніпру на зараз вже 9 постраждалих. Серед них двоє дітей – 14 та 17 років. У них акубаротравма. Такий же діагноз у двох 20-річних дівчат. Ще п’ятеро з рваними ранами. Це чоловіки від 18 до 53 років і 77-річна жінка. Медики кажуть – всі задовільні. Лікуватимуться вдома", – розповів голова ОВА.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що масштабна тривога оголошена через зліт МіГ-31 з аеродрому "Саваслейка" Нижньогородської області країни-агресорки РФ.

Також у Повітряних силах додали, що є загроза удару балістичними ракетами по східних і південних регіонах України.

О 21:15 повітряну тривогу в Україні відмінили.

Наслідки ракетного удару по Дніпру/ колаж: Главред, фото: скрін

Дивіться відео наслідків ракетного удару по Дніпру:

Ракетні удари РФ по Україні

26 липня окупанти атакували Україну двічі – вдень і ввечері. Під час денного удару Росії по Україні було знищено три ракети "Калібр". Під час другої атаки – близько 17:00 – ЗСУ зафіксували пуски 36 ракет з восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. По Хмельницькій області завдано удару чотирма "Кинджалами".

У ніч на 27 липня на Хмельниччині гриміли вибухи. Уламки збитих ворожих ракет впали в населених пунктах Хмельницького району. Також уламки ракети впали на території приватного будинку в Старокостянтинівській громаді.

Пізніше з’явилися важливі подробиці ракетного удару по Хмельниччині. Російські окупанти атакували Хмельницьку область аеробалістичними ракетами "Кинджал". Внаслідок атаки пошкоджено аеродром у Старокостянтинові.

Читайте також:

Новини заразКонтакти