Знищили тисячі росіян разом з технікою: в ЗСУ повідомили про успіхи на фронті

У ЗСУ оприлюднили дані про втрати загарбників за останній тиждень / Колаж Главред, фото: Facebook / Олександр Павлюк, 22 окрема механізована бригада

Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк зазначив, що з 17 по 24 березня 2024 року Сили оборони знищили 70 ракет та 238 БПЛА ворога.

За останній тиждень Сили оборони України знищили 6010 російських окупантів та 1169 одиниць озброєння та військової техніки. Про це у своєму Телеграм-каналі розповів генерал-лейтенант, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Олександр Павлюк.

Він зазначив, що протягом тижня з 17 по 24 березня 2024 року Силами оборони України було знищено близько 6010 військовослужбовців РФ.

Також українські воїни завдали суттєвих втрат в озброєнні та військовій техніці російських військ. Зокрема було знищено:

Олександр Павлюк також зазначив, що за останній тиждень Сили оборони України знищили 70 ворожих ракет і 238 безпілотних літальних апаратів.

Втрати України та Росії у війні

Втрати України у війні є державною таємницею. Втрати збройних сил РФ також засекречено.

Президент України Володимир Зеленський уперше назвав кількість загиблих українських військових 25 лютого на пресконференції в рамках форуму "Україна. Рік 2024". За його словами, 31 тисяча українських військових загинула в цій війні.

За його словами, РФ втратила загиблими 180 тисяч осіб, безвісти зниклих підрахувати не вдається. Загалом, втрати окупантів становлять до 500 тисяч разом із пораненими.

За оцінкою Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), станом на кінець лютого 2023 року загальні втрати РФ вбитими і пораненими становили 200-250 тис., включно з 60-70 тис. загиблих (включно з втратами самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" і найманцями ПВК "Вагнер").

Втрати РФ за рік війни з Україною перевищили втрати СРСР і Росії у всіх війнах після Другої світової, разом узятих. Темп втрат теж значно більший, ніж у минулих війнах: у Чечні під час першої та другої чеченських воєн російська армія втрачала від 95 до 185 осіб на місяць, в Афганістані - 130-145, в Україні - 5-5,8 тисячі вбитих на місяць, пише Вікіпедія.

Війна Росії проти України

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Сили оборони України успішно атакували великі десантні кораблі російських окупантів "Ямал" і "Азов". Про це йдеться у повідомленні СтратКому ЗСУ.

В районі Авдіївки з'явилися нові підрозділи окупантів. Росіяни використовують нову амуніцію та змінили тактику ведення бою. Про це повідомив командир батальйону безпілотників 3-ї окремої стрілецької бригади Вадим Мазевич.

Наступальний потенціал Росії в районі Авдіївки та Бахмуту вичерпано. Збройні сили України активно будують оборонні укріплення, щоб стримати ворога. Про це заявив офіцер резерву Збройних сил України, військовий експерт Андрій Крамаров.

Інші новини:

Новини заразКонтакти