Україна зробила дві пропозиції Росії щодо Донбасу

Українська сторона чекає відповіді Росії / УНІАН

Українська делегація в ТКГ закликала до гуманітарного розмінування на Донбасі перед Великоднем.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій і член української делегації Олексій Резніков заявив, що процес гуманітарного розмінування і відкриття КПВВ Щастя і Золоте на Донбасі може початися до Великодніх свят, якщо російська сторона в переговорах в ТКГ прийме пропозицію української делегації.

За словами віце-прем'єр-міністра, він запропонував напередодні Великодніх свят почати гуманітарне розмінування і розблокувати роботу КПВВ Щастя і Золоте.

"Чекаємо відповідних рішень російської делегації", — сказав Резніков.

За словами координатора підгрупи з безпеки глави СММ ОБСЄ посла Яшара Халіта Чевіка, механізм протимінної діяльності і проект документа з розмінування 19 ділянок на лінії розмежування вже готовий.

Гуманітарне розмінування передбачає розмінування кладовищ, об'єктів інфраструктури (водо-, газо - та електропостачання), де системно проводять регламентні та інші види робіт.

Читати такожЗасідання ТКГ по Донбасу завершилося скандалом

Також Резніков зазначив, що участь у засіданнях Майї Пирогової, яка заочно засуджена за тероризм, – неприпустима. Тому українська делегація запропонувала повернутися до тристороннього формату.

Переговори щодо Донбасу - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Марія Тупік
Новини заразКонтакти