Україна отримає кредит від ЄС на 35 мільярдів євро: на що підуть кошти

Євросоюз надасть Україні позику в €35 мільярдів / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Урсула фон дер Ляєн зазначила, що Україна буде сама розпоряджатись кредитом на суму 35 мільярдів євро отриманим від Європейського Союзу.

20 вересня в ході офіційного візиту до Києва глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про виділення Україні кредиту від Європейського Союзу у розмірі до 35 мільярдів євро. Про це вона написала у соцмережі Х (Twitter).

За її словами, кредит буде наданий Україні в рамках в рамках зобов'язань G7.

"Безперервні атаки Росії означають, що Україні необхідна постійна підтримка ЄС. Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в рамках зобов'язань G7. Це ще один важливий внесок ЄС у відновлення України", – зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Кредит буде надано в межах плану G7 із залучення $50 мільярдів, під заставу майбутніх прибутків від заморожених російських активів.

На пресконференції після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, голова Єврокомісії заявила, що позика надається згідно з планом G7, і Україна самостійно вирішуватиме, як використовувати ці кошти.

"На політичному рівні рішення є. Потрібен чіткий механізм реалізації 50 млрд, щодо яких є глобальна згода", – сказав президент України Зеленський на брифінгу після зустрічі з фон дер Ляєн в четвер.

Хто така Урсула фон дер Ляєн?

Урсула фон дер Ляєн - німецька політична діячка, член Християнсько-демократичного союзу, міністр оборони Німеччини у 2013—2019 роках; з 1 грудня 2019 року — президент Європейської комісії. За поданням Європейської ради фон дер Ляєн була обрана на посаду президента Європейської комісії Європейським парламентом 16 липня 2019 року, пише Вікіпедія.

Допомога Україні від країн Заходу - останні новини за темою

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Пентагон прагне, щоб Конгрес продовжив повноваження президента Джо Байдена щодо використання залишкових коштів для військової допомоги Україні. Як повідомила речниця Міністерства оборони Сабріна Сінгх на брифінгу, до кінця фінансового року в США, який завершується наприкінці вересня, необхідно вирішити питання про використання $5,8 мільярда для підтримки України.

19 вересня Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги, що включає понад 20 танків Leopard 1 A5 і понад 60 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм, згідно з повідомленням прес-служби німецького уряду.

Радник президента США Джейк Салліван 15 вересня анонсував великий новий пакет військової допомоги Україні.

Інші новини:

Новини заразКонтакти