Угорщина проти всього, що стосується підтримки України: готує зрив саміту ЄС - журналіст

Орбан готує черговий неприємний сюрприз Україні / Колаж: Главред, фото: скріншот YouTube, УНІАН

Орбан і його уряд не приховують своєї лояльності до кремлівського режиму.

Угорський уряд не відмовився від своєї ідеї блокувати саміт лідерів країн ЄС, який би відчинив Києву двері до подальшої євроінтеграції.

Як пише у соцмережі Х (Twitter) журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк, вже відбулось перше засідання щодо підготовки саміту, й Угорщина "передбачувано (виступає - Главред) проти усього, що стосується підтримки України".

"Переговори, імовірно, триватимуть обидва дні зустрічі. Не виключаю, що її продовжать до суботи, 16 грудня", - написав Йозвяк.

Угорщина проти України у ЄС

Напередодні Politico з посиланням на джерела писало, що Будапешт погрожує зірвати саміт лідерів ЄС у грудні. Через шантаж Угорщини свій візит в Китай терміново перервав президент Євроради Шарль Мішель, а французький президент Еммануель Макрон спробуває вмовити Орбана не йти проти проукраїнської більшості ЄС.

На саміті лідерів ЄС обговорюватимуть, зокрема, допомогу Україні і її подальшу євроінтеграцію. Однак уряд Віктора Орбана, прихильний до політики Володимира Путіна, неодноразово заявляв про наміри блокувати виділення Києву чергових фінансових й військових траншів допомоги.

Таким чином, Орбан виторговує для додаткові кошти ЄС, заморожені через корумпованість уряду Угорщини й зловживання владою. Крім того, прем'єр очевидно підігрує Росії.

Орбан і його уряд не приховують своєї лояльності до кремлівського режиму. З початку повномасштабного вторгнення Будапешт обмежувався сухими безадресними заявами, а незабаром перейшов до лобіювання інтересів Росії в Євросоюзі.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новини заразКонтакти