Удари ЗСУ по Білорусі: Загородній розповів, що загрожує Лукашенку

Лукашенко може позбутися двох НПЗ у Білорусі - експерт / Колаж: Главред, фото: Кремль, 35 ОБрМП

Україні потрібно вимагати більше озброєнь, авіації та іншої військової допомоги від союзників на Заході, переконаний політичний експерт Тарас Загородній.

Переломний момент на міжнародній арені щодо війни Росії проти України вже настав, коли Захід дозволив застосовувати свою зброю по російській території. Тепер ЗСУ могли б вдарити і по Білорусі, щоб Мозирський і Новополоцький НПЗ опинилися там "зайвими". Про це заявив політичний та економічний експерт Тарас Загородній.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що Україна вже убезпечила свій північний фронт.

"Переломний момент настав - дозвіл бити по РФ отримано, і його потрібно нарощувати. До речі, це автоматично означає й удари по території Білорусі. Фактично Україна вже убезпечила свій північний фронт. Думаю, що Лукашенко із сумом усвідомлює, що як мінімум Мозирський і Новополоцький НПЗ можуть виявитися зайвими на білоруській території", - зазначив експерт.

Також він додав, що тепер потрібно, щоб Захід дав ще більше зброї.

"Наразі ініціатива на боці України, і потрібно її реалізовувати: вимагати більше зброї, авіації та всього іншого. На Заході бояться хаосу в Росії - так нехай РФ шурує на кордони 1991 року, і тоді там буде спокійніше, менше хаосу", - підкреслив Тарас Загородній.

Хто такий Тарас Загородній

Тарас Загородній - політтехнолог і експерт. Понад двадцять років займається політичним консалтингом, брав участь у виборчих кампаніях в якості політтехнолога, веде блоги в українських ЗМІ. Також його запрошують на політичні ток-шоу в якості експерта.

Удари по Росії зброєю Заходу - головні новини за темою:

США зняли табу на удари України американською зброєю по території Росії. Адміністрація Джо Байдена дозволила застосовувати озброєння в прикордонні. Утім, далекобійні ракети ATACMS застосовувати по РФ поки що не дозволяють.

У Байдена заявили, що є перші успіхи України в застосуванні зброї США по Росії. Як пояснили в адміністрації, рішення про зняття заборони на удари в прикордонні було ухвалено через ситуацію в Харківській області.

Путін не зможе "розтоптати" Україну, сказав шеф Пентагону Ллойд Остін. За його словами, застосування зброї США по Росії поліпшить становище ЗСУ і загалом ситуацію для українців.

Інші новини:

Новини заразКонтакти