У російських військових є спільники: в Укренерго назвали винних в атаках на енергосистему України

До планування атак на енергосистему України долучаються також російські енергетики / УНІАН, ua.depositphotos.com

Голова правління НЕК "Укренерго" заявив, що російські інженери знають енергомережу України "як свою долоню".

Ворожі атаки на енергетичну систему України плануються та здійснюються не лише російською армією. Загарбникам допомагають ще й російські енергетики, які добре знають енергомережу України. Про це повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький, інформує пресслужба відомства.

"Атаки сплановані та здійснені не лише російськими військовими, а й російськими енергетиками", - наголосив Кудрицький.

За його словами, російські інженери знають енергомережу України "як свою долоню", оскільки до початку повномасштабного вторгнення в лютому минулого року вона була об’єднана з енергосистемами Росії та Білорусі.

Водночас голова правління НЕК "Укренерго" підкреслив, що тепер українські енергетики, які уже три місяці тримають енергосистему під нищівними ударами, краще розуміють російську стратегію і вживають заходів, які спрямовані на мінімізацію наслідків ворожих атак.

Відключення світла в Україні

Нещодавно генеральний директор компанії-постачальника YASNO Сергій Коваленко спрогнозував терміни відключень електроенергії в Україні у зв'язку з ракетними ударами РФ по цивільній інфраструктурі. За його словами, Україна зможе відмовитися від відключень за графіками не раніше кінця березня.

Раніше виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що в столиці тривалість відключень світла може значно збільшитися. Це пов'язано з настанням холодів. За його словами, кожні 5-7 градусів зниження температури – це 10% споживання по території України в середньому. Обмеження електроспоживання в столиці з похолоданням можуть збільшитися, якщо пропускна здатність мереж, по яких електроенергія надходить до столиці, залишиться на такому ж рівні, як зараз.

Як зазначив голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, якщо взимку сильні морози співпадуть з російськими ракетними атаками на українську інфраструктуру, то електроенергію можуть відключати на 10-12 годин.

Вас може зацікавити:

Автор: Аліна Дембіцька
Новини заразКонтакти