"Путін має 3 завдання": в ОП описали основні цілі РФ на цей момент

У Путіна зараз є три основні цілі, зазначив Подоляк/ колаж: Главред, фото: скрін

Диктатор намагається вирішити кілька основних проблем, які переслідують зараз РФ. Зокрема, він хоче використати на свою користь ситуацію на Близькому Сході.

Російський диктатор Володимир Путін зосередився на тому, щоб вирішити три основні завдання. Перше з них – заморозити війну в Україні. І у цьому главі Кремля грає на руку ситуація на Близькому Сході. Адже ще одна кризова точка, у якій відбувається війна, відволікає увагу від України.

Таку думку висловив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ у вівторок, 17 жовтня. Він зазначив, що заморожування війни в Україні Путін зараз вважає своїм першочерговим завданням.

"Для Путіна головне, щоб не було консолідованої уваги, тому що війна в Україні, розпочата Росією, якраз і була основним пусковим елементом, була початком безлічі ланок одного ланцюжка, який повинен призвести до зламу традиційного світу", – сказав Подоляк.

Друга проблема російського диктатора, на вирішенні якої він зосереджує свою увагу – це намагання не програти війну і "зберегти своє обличчя" на міжнародній арені. Глава Кремля намагається спрямовувати сили на те, щоб реанімувати свою репутацію у світі. Він хоче повернути собі статус глобального гравця. Але, за словами Подоляка, Путін зараз є "людиною, що йде", і тому його вплив не значний. Натомість зараз більш об'ємною фігурою на міжнародній арені, ніж Путін, стає очільник Китаю Сі Цзіньпін.

Третє завдання Путіна, за словами Подоляка – отримати додаткові ресурси, щоб російська окупаційна армія могла продовжувати вести бойові дії на території України. Радник глави Офісу президента зазначив, що зараз цим завданням займаються поплічники російського диктатора – глава МЗС РФ Сергій Лавров і міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу.

"Вони просять гроші або зброю, зокрема, у Північної Кореї. Снаряди, ракети, дрони, військові технології. Все, що тривалий час продавала РФ, виявилося фіктивним", – сказав Подоляк.

Зустріч Путіна і Сі Цзіньпіна

Нагадаємо, у вівторок, 17 жовтня, російський диктатор Володимир Путін прилетів до Китаю, щоб взяти участь у форумі "Один пояс, один шлях" і зустрітися зі своїм китайським колегою Сі Цзіньпіном. Повідомлялося, що переговори Путіна з Сі Цзіньпіном відбудуться у середу, 18 жовтня, в два етапи: спочатку в розширеному складі, потім – у вузькому, в форматі робочого сніданку.

Приїзд Путіна до Китаю став першою поїздкою російського диктатора за межі країн СНД з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Раніше від закордонних поїздок кремлівський диктатор утримувався через виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на його арешт.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що Україна відпрацьовує різні сценарії, адже візит Путіна до Китаю несе певні ризики. Представник ГУР Андрій Юсов зазначив, що будь-яка поїздка Путіна відстежується щодо всіх ризиків, які вона може нести.

Читайте також:

Новини заразКонтакти