"Там дикі бої": в ЗСУ назвали найгарячіший напрямок фронту

В ЗСУ назвали найгарячіший напрямок фронту / Колаж Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 4 окрема танкова бригада

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ порівняв ефективність просування Сил оборони на Курщині із російським наступом на Донеччині.

Ситуація на Донеччині для українських військових залишається дуже важкою. Російські окупати супроводжують власні наступальні дії на Донеччині активними інформкампаніями, в яких йдеться, зокрема, про нібито "окупацію" Покровська. Однак, це не відповідає дійсності, зазначив в ефірі 24 каналу голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

За його словами, російські війська навіть впритул не підійшли до Покровська.

"Донеччина вся палає. І Курщина, хоча звідти порівняно мало інформації. Тільки про те, що війська просуваються, хай і повільніше. Але все одно та територія, яку зайняли ЗСУ за два тижні, співмірна тому, що Росія з дикими боями, шаленими руйнуваннями, багатотисячними втратами зуміла зайняти за майже рік агресивного наступу в Україні", – сказав він.

Росія поширила як у своїх, так і в іноземних медіа низку матеріалів про нібито "втрату Україною" Покровська, Часового Яра та інших населених пунктів. Іван Тимочко зазначив, що це насправді є частиною інформаційної кампанії – однієї з улюблених тактик загарбників.

Ворог ще не наблизився до Покровська, але Росія завжди супроводжує свої наступи інформаційними операціями.

"Знаємо, що і в іноземних видань теж є свої політичні впливи, домовленості", – зазначив він.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ закликав українців бути вкрай уважними до будь-якої інформації, яка надходить з зовнішніх джерел, і довіряти лише офіційним повідомленням українського командування.

Що відомо про Покровск / Інфографіка: Главред

Хто такий Іван Тимочко

Тимочко Іван - учасник бойових дій, чинний військовослужбовець, голова ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України, ветеран АТО, повідомляє Вікіпедія.

Бої на Покровському напрямку - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, за даними The Times, навесні 2025 року командування країни-агресора Росії може спробувати розпочати наступ на Дніпропетровську область. Видання зазначає, що наразі ані Україна, ані Росія не очікують значних успіхів у бойових діях, а боротьба йде за стратегічну перевагу на театрі бойових дій до кінця осені.

Майор Збройних сил України та ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман зазначив, що у випадку, якщо російським військам вдасться захопити Покровськ, наступною ціллю може стати Дніпро. Він підкреслив, що хоча Росія може планувати будь-які дії, її плани і реальні можливості не завжди співпадають.

Російські окупанти намагаються просуватися на Покровському напрямку, і якщо вони захоплять Покровськ, ситуація в Дніпрі може стати значно складнішою і небезпечнішою, зауважив майор Олексій Гетьман.

Інші новини:

Новини заразКонтакти