Кількість нових COVID-випадків в Україні росте: за добу захворіли понад 16 тисяч осіб

Коронавірус в Україні знову набирає обертів / Фото Reuters

МОЗ відзвітувало про 16 362 нові випадки коронавірусу. За добу найбільше заражень зафіксували в Одеській та Дніпропетровській областях.

Станом на ранок п'ятниці, 8 жовтня 2021, коронавірус в Україні за добу виявили у 16 362 жителів країни. Зокрема, захворіли 1553 дитини і 431 медпрацівник.

За минулі 24 години було госпіталізовано 3 526 осіб; летальних випадків - 241 (добою раніше було 314); одужали - 4 720 осіб. Свіжі дані опублікувала пресслужба МОЗ.

За останню добу найбільше підтверджених випадків COVID-19 зареєстрували в Одеській (1418), Дніпропетровській (1345), Львівській (1237), Харківській (1025) та Донецькій (949) областях.

Скільки хворих на коронавірус в Україні за весь час пандемії

Коронавірус в Україні сьогодні - статистика на ранок 8 жовтня 2021 / t.me/mozofficial

Скільки хворих на коронавірус в Україні за добу по областях

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Детальніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 - за посиланням: https://bit.ly/2Rr4iW5

Коронавірус в Україні

За даними українського МОЗ, станом на 7 жовтня 12 областей країни відповідали "помаранчевій" зоні адаптивного карантину.

У Мелітополі Запорізької області - критична ситуація з захворюваністю на коронавірус. Ковідний госпіталь працює вже в чотирьох будівлях. Хворі лежать навіть в коридорі, всім потрібен кисень.

Штам Дельта практично витіснив інші штами інфекції. Приблизно 98-99% хворих по всьому світу інфіковані саме цим варіантом коронавірусу. Через нього зростає і захворюваність в Україні. Вчений-біохімік, професор, академік НАН України Сергій Комісаренко розкрив головні особливості індійського штаму коронавірусу. За його словами, головна небезпека Дельта-штаму в його "чіпкості" і дуже швидкому розмноженні в організмі людини.

Пік нової хвилі коронавірусу в Україні може тривати місяць - від середини листопада до середини грудня. Такий прогноз озвучив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти