Росіяни вбили вагітну і 13 дітей: шокувальні деталі розстрілу колони під Куп'янськом

Окупанти розстріляли колону з цивільними під Куп'янськом / СБУ

Більше половини із загиблих - діти, повідомив прес-секретар УСБУ в області Владислав Абдула.

Внаслідок обстрілу російськими окупаційними військами цивільної колони автомобілів поблизу села Курилівка (Куп'янський район) Харківської області, загинули 24 людини.

"Більше половини із загиблих - діти", повідомив прес-секретар УСБУ в області Владислав Абдула.

"Загинули 24 людини, з них 13 дітей і одна вагітна жінка. Це остаточні дані", - сказав він.

Окупанти під Куп'янськом розстріляли колону цивільних СБУ
Окупанти під Куп'янськом розстріляли колону цивільних СБУ
Окупанти під Куп'янськом розстріляли колону цивільних СБУ
Окупанти під Куп'янськом розстріляли колону цивільних СБУ

Трагедія під Куп'янськом

Нагадаємо, раніше в суботу глава Харківської ОВВА Олег Синегубов повідомив, що в Куп'янському районі була виявлена обстріляна окупантами колона цивільних автомобілів, в автомобілях загинули 20 людей.

За словами в.о. голови СБУ Василя Малюка, це сталося в т. зв. сірій зоні між окупованим Сватовим Луганської області та звільненим Куп'янськом у Харківській області.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством) Кримінального кодексу України. Його розслідує СБУ під процесуальним керівництвом Харківської облпрокуратури.

Остаточна кількість жертв встановлюється, проводяться відповідні експертизи. Кільком людям, що їхали в обстріляній колоні, вдалося врятуватися, зараз вони дають свідчення слідчим.

В даний час встановлюються особи убитих росіянами, йде всебічне документування і збір доказів цього злочину для Міжнародного кримінального суду. СБУ робить все можливе для встановлення осіб, причетних до вбивства мирних громадян.

Інші новини:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти