Росіяни почали бити по Україні з Азовського моря: в ВМС вказали на важливий момент

РФ запустила ракети по Україні з Азовського моря / Колаж Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Речник ВМС Дмитро Плетенчук зазначив, що росіяни вирішили використовувати акваторію Азовського моря через більший рівень безпеки для своїх кораблів.

Росіяни почали використовувати акваторію Азовського моря для ударів по території України ракетами "Калібр". Зокрема, під час масованої атаки по Україні в ніч на 22 червня, Росія випустила 4 ракети "Калібр" з суден в Азовському морі. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук

"Це є важливим поворотним моментом, тому що вони використовують її, вважаючи безпечнішою акваторією, ніж Чорне море", – сказав він.

Однак, всі випущені по Україні ракети "Калібр" було збито. Плетенчук наголошує, що ефективність бойового застосування ракет даного типу вже не така, як була на початку повномасштабного вторгення.

Крім того, він додав, що Сили оборони України навчились їм протидіяти.

"Вони вирішили, що можуть використовувати Азов в тому числі для розміщення своїх кораблів і застосування. Але, звісно, забувають вони, мабуть, що Азов теж досить недалеко від нас знаходиться", – оцінив ситуацію Плетенчук.

Плетенчук повідомив, що окупанти встановлюють бонові загородження в Керченській протоці та намагаються використовувати свої надводні кораблі.

Речник ВМС зазначив, що у Чорному морі зараз знаходиться один підводний човен, на борту якого може бути до чотирьох ракет. Ще три ракетоносії перебувають в Азовському морі, на їхньому озброєнні може бути до 20 ракет, чотири з яких вже використані.

Що відомо про ракети "Калібр" / Інфографіка: Главред

Що відомо про Дмитра Плетенчука?

Дмитро́ Ві́кторович Плетенчу́к — український військовослужбовець, капітан 3 рангу, керівник пресцентру Сил оборони Півдня (з 22 квітня 2024).

З 2014 року працював у прес-службі миколаївського відділення «Правого сектора». З 2016 по 2020 рік служив пресофіцером у 406-й окремій артилерійській бригаді імені генерал-хорунжого Олекси Алмазова. З лютого по листопад 2022 року працював пресофіцером у Миколаївській ОДА. Після деокупації Херсона у листопаді 2022 року, пів року був начальником пресслужби в Силах оборони міста, а саме тактичної групи «Грім».

У травні 2023 року став речником командування ВМС ЗС України.

Ракетний удар по Україні 22 червня - наслідки масованого обстрілу РФ

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, в ніч на 22 червня командування Повітряних сил ЗСУ в Telegram, повідомило, що кілька бортів ТУ-95мс здійснили маневр у районі Енгельса і випустили по Україні ракети.

В ніч на 22 червня російські окупанти завдали масованого ракетно-дронового удару по енергетичній інфраструктурі України. Про це йдеться у повідомленні Міненерго. За даними Міненерго, російські окупанти атакували об'єкти Укренерго в західному та південному регіонах.

РФ завдала масованого ракетно-дронового удару по території України в ніч на 22 червня. Ціллю російського обстрілу стали об'єкти критичної інфраструктури в різних регіонах України. Водночас силами ППО в ході протиповітряного бою було знищено 25 із 29 повітряних цілей. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

Інші новини:

Новини заразКонтакти