Росія стягує війська та техніку під Бахмут: майор розповів про ситуацію на лінії фронту

Росія стягує техніку та армію / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот: deepstatemap

Всі ці заяви про масовані наступальні дії не мають під собою військового підґрунтя, вважає експерт.

Майор запасу НГУ Олексій Гетьман повідомив, що росіяни можуть щомісяця постачати на всю лінію фронту 70-75 танків.

"Суттєво прорватись на окремих ділянках фронту росіяни сьогодні не можуть. Втім, потужно тиснути вони все ж спроможні. До прикладу, під Бахмутом росіяни зосередили понад 80 тис. особового складу й продовжують посилювати угруповання. На інших ділянках фронту вони теж накопичують живу силу. Однак техніку вони бережуть краще й намагаються не зосереджувати в одному місці великої кількості техніки. До того ж тих самих танків вони можуть постачати лише 75 одиниць на місяць", - розповів Гетьман в ефірі телеканалу Еспресо.

За словами Гетьмана, росіяни з усіх сил намагаються показати якісь переможні результати до виборів президента у березні. Всі ці заяви про масовані наступальні дії не мають під собою військового підґрунтя.

"Це більше політичні заяви. Адже всі ми знаємо, що у березні в Росії пройдуть президентські вибори. Тому їм потрібен хоч якийсь переможний результат показати до цих виборів. Або ж, якщо не вдасться щось захопити, то хоча б вигадати якусь перемогу для російського населення", - додав він.

Ситуація на фронті: РФ готує наступ

Нагадаємо, що у двох громадах Харківщини оголосили повну евакуацію. Повну евакуацію проводять через погіршення безпекової ситуації у Куп'янському районі. Наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 - діти.

Росіяни готують масштабний наступ у лютому. Олександр Коваленко заявив, що масштабна та відчайдушна нова хвиля наступу противника на певних ділянках фронту може відбутися на Авдіївському напрямку вже найближчим часом.

Екс-співробітник СБУ Іван Ступак розкрив, де росіяни готують наступ. Російські загарбники намагаються зробити все, аби здобути бодай маленьку перемогу. Дуже гаряче на всій східній лінії фронту.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти